VALG 2022
Læsetid: 8 min.

Adam Price: Den store forskel på Lars Løkke og Birgitte Nyborg er, at Nyborg er idealistisk motiveret

Lars Løkke Rasmussen er tilbage i dansk politik med et mystisk, magtfuldt, midtersøgende parti. Navnet har han måske lånt fra tv-serien ’Borgen’. Men er der andet, han har lånt fra den succesfulde serie? Adam Price vurderer Moderaternes dramaturgi i valgkampen
Adam Price kan godt se ligheder mellem ’Borgen’ og historien om the come back kid Lars Løkke.

Adam Price kan godt se ligheder mellem ’Borgen’ og historien om the come back kid Lars Løkke.

Anders Rye Skjoldjensen

Kultur
4. november 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Det er morgenen efter den hæsblæsende valgaften, da Adam Price ringer mig op. Han har indvilget i at lave en dramaturgisk vurdering af valgkampen med særligt fokus på Lars Løkkes nye parti, Moderaterne. Han har travlt med nogle tv-optagelser, men taler alligevel begejstret om valget, og da jeg spørger ham, hvordan han ville karakterisere Moderaternes valgkamp, hvis det var en sæson af Borgen, kaster han sig over det med en sportskommentators iver.

»Som manusskriver kender man jo sit eget resultat på forhånd. Og hvis jeg forestiller mig, at valgkampen og valgaftenen tirsdag var en sæson af Borgen, ville jeg jo for længst have besluttet mig for resultatet. For det handler i bund og grund om, hvorvidt sæsonen er en tragedie eller skal have en lykkelig slutning – for at skære det ud i pap,« siger han.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

jens peter hansen

Den store forskel er at Nyborg er fiktion og Løkke er en realitet. Det kan man så begræde.

Alvin Jensen, Alexander Bak, Ragner Rambling, Holger Nielsen, Svend-Erik Runberg, Steen K Petersen, Torben Arendal, Arne Albatros Olsen, jens christian jacobsen og erik pedersen anbefalede denne kommentar

Lars Løkke Rasmussen har aldrig som statsminister påtaget sig ansvaret for Inger Støjbergs kriminelle handlinger som minister. Hvis det ikke havde været så alvorligt, kunne det have været ret underholdende, men politik er altså vigtigt, så vi må se bort fra underholdningsværdien og tage politik alvorligt.

Alvin Jensen, Lars Jørgensen, Lili Kress, Else Mortensen, Morten Wieth, Carsten Sperling, Dylan Storm, Lise Lotte Rahbek, Denise Ellefsen, Ete Forchhammer , Lone Hansen, Holger Nielsen, Tina Peirano, Espen Bøgh, Marianne Rosenkvist , Jesper Johannsen, Morten Kjeldgaard, Svend-Erik Runberg, Jens Garde, Jeppe Lyngsø Bundgaard, Hans Larsen, Bjarne Andersen, Brian Bjoern, Marianne Stockmarr, Arne Albatros Olsen, Dorte Sørensen, erik pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Løkke trives i kaos, styrkes af kaos og efterlader kaos. Også det nogen fejlagtigt kalder godt politisk håndværk, som er noget helt andet. Det var notabiliteter som Stauning, Krag og i vores tid Schluter der kunne den slags

Alvin Jensen, Else Mortensen, Alexander Bak, Christian Bruun, Dorte Hildebrandt, Andreas Munk-Madsen, Holger Nielsen, Espen Bøgh, Morten Kjeldgaard, Svend-Erik Runberg, Steen K Petersen, Jens Garde, Jeppe Lyngsø Bundgaard, Bjarne Tingkær, Hans Larsen, Ib Christensen, Bjarne Andersen, Torben Arendal, Ole Olesen, Brian Bjoern, Arne Albatros Olsen, Dorte Sørensen, Eva Schwanenflügel, Danny Hedegaard, Peter Meyling og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar

Birgitte Nyborg kom tilbage i dansk politik !

Dorte Sørensen

Hvad med magtfuldkommen er den betegnelse ikke mere passende her?
Fx. så hørtes det i P1 i morges , at LLR på valgnatten - efter at rød-blok fik 87 mandater - havde ringet til de ny valgte grønlandske Folketingsmedlemmer og spurgt om ikke de ville lægge deres stemmer til blå-blok.

Alvin Jensen, Carsten Sperling, Steen K Petersen, Lone Hansen, Dorte Hildebrandt, Holger Nielsen, Marianne Rosenkvist , Svend-Erik Runberg, Jens Garde, Bjarne Tingkær, Hans Larsen, Ole Olesen, Marianne Stockmarr, Kim Houmøller, Inger Pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Jeg mindes heller ikke, at Birgitte Nyborg gik ind for privatiseringer, skattelettelser til de rigeste i samfundet, og vekslede netop skattelettelser for udlændingestramninger.

Personlighedsmæssigt minder de lige så meget om hinanden som vand og olie.

Alvin Jensen, Else Mortensen, Espen Bøgh, Alexander Bak, Steen K Petersen, Ole Bach, Holger Nielsen, Bjarne Andersen, Torben Arendal, Ole Olesen og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar

@Dorte Sørensen
Er det helt gået din næse forbi at Mette er klar til at gå I regering med Lars?
I begge tilfælde er det et udtryk for magtfuldkommenhed og Mette er ikke et hak bedre end Løkke.
Ellers havde hun kigget den anden vej,til dem som har støttet hende i den sidste valgperiode.

Steen Bahnsen, Ete Forchhammer , Ole Bach og Erik Fuglsang anbefalede denne kommentar

Tænk sig - et advokatfirma med eget politisk parti!

https://gorrissenfederspiel.com/employees/lars-loekke-rasmussen/

Alvin Jensen, Carsten Sperling, Christian Bruun, Ragner Rambling, erik pedersen, Lone Hansen, Dorte Hildebrandt, Holger Nielsen, Lars-Bo Abdullah Jensen, Steen K Petersen, Jeppe Lyngsø Bundgaard, Bjarne Tingkær, Ib Christensen, Bjarne Andersen, Torben Arendal, Marianne Stockmarr, Inger Pedersen, Arne Albatros Olsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Peter Meyling
Jeg er ikke MF fans. Jeg tillod mig bare at nævne, at magtfuldkommenheden næsten kun er blevet anvendt mod MF. Men desværre kan det siges om de fleste frontfigurer i dansk politik.
Men blå-bloks overforbrug af at kalde MF det har måske været årsagen til hendes mange personligestemmer og liste-A's fremgang.

Nu må "vi" se om de kan enes om en Mitter-regering - Anker Jørgensen prøvede det med samme argument om krise osv. - men den holdt kun en kort tid.
Men ellers har MF nu mulighed for at lave en mindretals regering med nogle af hendes støttepartier. Det er da heldigvis en mulighed og ikke kun at skulle følge LLR's dirigentstok.

Alvin Jensen, Denise Ellefsen, erik pedersen, Holger Nielsen, Marianne Rosenkvist , Svend-Erik Runberg, Bjarne Tingkær, Hans Larsen, Erik Nielsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Lars-Bo Abdullah Jensen

Løkkes motivation er at tøjet fra venstres indkøb står til udskiftning, og han har fundet ud af at det er dyrt selv at skulle betale bil. Nu har han igen et parti til at trække på. Politisk er han tilpas gammel rotte, til at sige alle de rigtige lyde for at tiltrække vælgere.

Alvin Jensen, Anni Jensen, Carsten Sperling, Dylan Storm, erik pedersen, Lone Hansen, Espen Bøgh, Holger Nielsen, Danny Hedegaard, Svend-Erik Runberg, Bjarne Tingkær, Hans Larsen, Ole Olesen, Marianne Stockmarr, Inger Pedersen, Arne Albatros Olsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
jens christian jacobsen

'pragmatisk motiveret?"
Løkke er optaget af én ting: ham selv.
Som klassisk nacissist er han let at krænke. Og tilmed udadreagerende. Minder om Chr X der citeres for ofte at sige: 'Og det byder man mig!'
Han skal aldrig mere stå i spidsen for et helt land!

Alvin Jensen, Anni Jensen, Dylan Storm, Denise Ellefsen, Jan Damskier, Ragner Rambling, Steen Bahnsen, erik pedersen, Lone Hansen, Christel Gruner-Olesen, Holger Nielsen, Danny Hedegaard, Morten Kjeldgaard, Svend-Erik Runberg, Hans Larsen, Dorte Andersen, Ib Christensen, Torben Arendal, Ole Olesen, Minna Rasmussen, Marianne Stockmarr, Inger Pedersen, Eva Schwanenflügel, Arne Albatros Olsen og Martin Bæksgaard Jakobsen anbefalede denne kommentar
Jesper Johannsen

Peter Aarslev
03. november, 2022 - 12:46

"Løkke trives i kaos, styrkes af kaos og efterlader kaos"

Og bag efter kommer han så løbende og forsøger at bilde alle ind han har løsningen på det kaos og de ødelæggelser han selv har forårsaget.

Det lyder ikke særligt sundt i mine øre. Med den personlighed holdt den mand ikke længe på arbejdsmarkedet. Han er politiker af nødvendighed. Og nu kan vi så bøvle videre med hans søn de næste mange årtier, som kommer lige fra skolebænken og sendes til Bryssel, hvor han så kan hygge sig med et honorar og arbejdsforhold, som andre kun kan drømme om.

Alvin Jensen, Carsten Sperling, Denise Ellefsen, Ragner Rambling, erik pedersen, Dorte Hildebrandt, Holger Nielsen, Tina Peirano, Danny Hedegaard, Morten Kjeldgaard, Svend-Erik Runberg, Ole Olesen og Ruth Sørensen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Bedste citat fra valgkampen er Mai Villadsens karakteristik af Løkkeridderens motivation:

"Jeg føler, at Lars Løkke er sådan en krejler, der har piftet vores cykler og nu prøver at sælge os en meget dyr lapning".

Fra debat på TV2.
https://nyheder.tv2.dk/politik/2022-11-01-her-er-fem-hoejdepunkter-fra-d...

Alvin Jensen, Lili Kress, Anni Jensen, Morten Wieth, Carsten Sperling, Denise Ellefsen, Christian Bruun, Ragner Rambling, Anders Reinholdt, Steen Bahnsen, johnny volke, Jes Thomsen, Jane Jensen, erik pedersen, Karen Damgaard Sørensen, Lotte Jørgensen, Ete Forchhammer , Ole Bach, Lone Hansen, Dorte Hildebrandt, Espen Bøgh, Andreas Munk-Madsen, Holger Nielsen, Tina Peirano, Marianne Rosenkvist , Jesper Johannsen, Morten Kjeldgaard, Svend-Erik Runberg, Lisbet Laursen, Jeppe Lyngsø Bundgaard, Bjarne Tingkær, Lotte Barfod, Hans Larsen, jens christian jacobsen, Torben Arendal, Ole Olesen, Minna Rasmussen, lotte secher, Marianne Stockmarr, Inger Pedersen og Erik Nielsen anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Med 264 personlige stemmer er Søren Egge Rasmussen fra Enhedslisten det folketingsmedlem, der opnåede valg med færrest personlige stemmer.

Han var meget vred på Sophie Carsten Nielsen fordi hun var skyld i valg i utide og han troede at han var røget ud, men han blev så reddet på stregen. Man forstår hans vrede, for her står han med 264 personlige stemmer og så bliver han kylet ud. De fem, der fik flere stemmer end ham, kom ikke ind, da partiet ikke har sideordnet opstilling. Det er ikke kun de grimme blå der klamrer sig til taburetten.
"Som klassisk nacissist er han let at krænke", skriver jens christian jacobsen om Løkke, der fik over 38.000 stemmer. Hvad enten vi kan lide det eller ej. Narcisister findes tilsyneladende også til venstre for midten.

Torben Kjær Andersen, Holger Nielsen og Erik Fuglsang anbefalede denne kommentar
Peter I Crawford

En del af Løkkes valgsucces er utvivlsomt den enorme mediedækning han fik. Syntes allerede Price har fået rigelig i en grænsende til ligegyldighed analyse af valget.

Ragner Rambling, Torben Kjær Andersen og erik pedersen anbefalede denne kommentar

Hvad repræsenterer LLR?
Vi må erkende, at der blandt os selv, er nok stemmer der syntes han repræsenterer hvad de står for.
Vi er et lille land, men når det kommer til stykket , må vi være meget splittet.
Det er nok ikke tilfældigt, at vi har så mange partier på stemme sedlen.

Har vi virkeligt intet vi kan finde fælles fodslag om?

jens christian jacobsen

Jens PeterHansen: Jeg har ikke hørt om Søren Eggert Radmussens 'vrede', men jeg har flere gange været i dialog med ham. Her virkede han ikke påfaldende selvoptaget. Snarere tværtimod.
Mon ikke han bare var skuffet over ikke at være kommet i FT? Som han så kom alligevel.
Er det ikke meget menneskeligt - og ærligt?

Alvin Jensen, erik pedersen, Ole Bach, Lone Hansen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

I følge EB skriver Søren Egge Rasmussen blandt andet: "Jeg tilgiver aldrig de radikale for valg i utide", det er vel anses for at være ret vredt, eller hvad? Psykiatriske diagnoser har jeg ikke forstand på, men det har du tilsyneladende, jens christian jacobsen og jeg synes nu at den gode mand virker ikke så lidt selvoptaget, forståeligt nok.

jens peter hansen
Jeg siger ikke Løkke er narcissist. Bare lige for at trække forskellen mellem narcissisme og selvoptagelse op
Hos narcissisten er selvoptagelse en tilstand. Hos et ikke tidligt skadet menneske, er selvoptagelse en forbigående situationel oplevelse, som dette menneske i de fleste tilfælde vil være i stand til at forstå og reflektere over i sin sammenhæng, og regulere over tid.

Marianne Rosenkvist

Man kan mene meget om Søren Egge Rasmussen. Men man skal ikke betvivle hans ønske om at redde planeten fra klima-nedsmelting og øko-atastrofe. De blås manglende plan for klimaet... det er da også til at blive indigneret og ved over.

Alvin Jensen, Ole Eivind Hansen, Ragner Rambling, erik pedersen, Ole Bach og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Aarslev jeg henholder mig til hvad jens christian jacobsen skriver, " Løkke er klassisk narcisisist" og likes i mængder. En mand der har fået færre stemmer end der er indbyggere i delvis forladt landsby, som mener at det er uretfærdigt at han, som alene kom i Folketinget fordi en partikammerat tog til Bruxelles, er bare skuffet og ikke narcisisist. Selvoptagetheden forekommer mig at være ret udpræget hos dem begge og ret komisk hos suppleanten, som mener han er udsat for et komplot.

mon der skulle være nogen syddanske politikere der mere eller mindre i det gedulgte måske opfatter de 2 nordatlantiske folk som enten en samling på 53.664 efterladte nordboere som småtossede bigotte sexistiske kønsforskrækkede fordrukne sekteriske ekstremkristne med eksotisk menukort og funny navne – eller 56.595 som vildt mystisk uforståelige fordrukne promiskuøse socialbelastede korrumperede dervarengangforlængelængesiden oprindeligt naturfolk af tvangsnaturaliserede åndede trommedansere med eksotisk menukort og spøjse navne – kort sagt en tung uddateret arvebyrde man beholder af strategiske grunde – men som det især er svært og næsten ubærligt at tage alvorligt lige efter et Folketingsvalgs stemmeoptælling hvorfor de ofte tilbydes lift på bagsmækken af de dårlige taberes stridsvogn – men gid fanden havde krapylet hvis de ikke kender deres plads og fatter en realpolitisk taktisk brik i det store spil

Man må undre sig over Lars Løkke har formået at samle så mange tilhængere til sit nye party - undskyld parti, men måske er der mange" betalende gæster" mellem dem, og det ville Lars Løkke næppe have noget imod.

Hvem der ellers er samlet omkring Lars Løkke står lidt hen i det uvisse, - men med tanke på hvordan vi igennem tiden har lært Lars Løkke at kende, - og ikke mindst hans forhold egne og andre penge, så kan det ikke undre folket langs Sjællands nordkyst er iblandt han vælgere - måske sidenhen, og også før, trofaste vælgere der tiltrækkes af den helt samme livsøkonomiske forståelse om at bruge andres penge til sig selv.

Det kan så ikke forbavse at den politik som Lars Løkke i virkeligheden vil gennemføre, også hviler stærkt på det samme mønster, om hvem der skal betale for de andre.

Det er helt den samme gruppe der lystigt slår om sig med fortællingen om hvor forkert det er at andre skal have deres penge, og samtidig kan vi opleve de i deres hverdag gerne ser statstilskud til deres egne virksomheder.

Deres forkvaklede forhold til at alle samfundets penge / værdier er alene skabt af dem uden brug af dansk arbejdskraft igennem tiderne, - hvilket er et stort bedrag og selvbedrag, der reelt skal sløre deres grådighed og egoisme.

Et ordentligt og godt samfund har i virkeligheden slet ikke brug for luskekræmmere som Lars Løkke, og vil stå sig bedre uden den egoisme som de repræsenterer, og samfundet kan også undvære deres forvanskede forhold til penge, som ikke er deres egne, men statens / skatteborgernes.

Alvin Jensen, Ragner Rambling, Egon Stich, Steen Bahnsen, johnny volke, erik pedersen, Ole Bach og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Jeg håber ikke, at MF danner regering sammen med LLR, for hvis hun gør det, så ser jeg samme situation som vi havde under Thorning og Vestager, hvor Thorning dansede efter Vestagers pibe. Det bliver det samme, hvis MF og LLR danner regering. Tro mig eller lad være, men det er min overbevisning, MF danser efter hans fløjte, og den fløjter er til hans egen lomme, og velhaverne får også deres del, han taler om det sundhedsvæsen, som han selv har smadret og nu vil rette på, min påstand er, at hvis nogen tror på det, er de nok lidt naive, for han gør intet, hvis det ikke kommer ham selv til gode. Han mangler nyt tøj, og han ser helst at skatteborgerne betaler, for den ca. million han har i løn, er ikke nok. Der er vist noget med, at han har sommerhus i Sverige, og det koster, og det er ikke gratis at ryge, hvis han gør det endnu. Underbukser er der ikke råd til. Med det scenarie kan jeg kun sige - stakkels Danmark, hvis han får fingrene i den danske statskasse igen.

Alvin Jensen, Denise Ellefsen, Steen Bahnsen, Jes Thomsen, erik pedersen, Eva Schwanenflügel og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar
Andreas Munk-Madsen

Medierne plejer at anskue politik som en sportsdyst: Hvem vinder? Spændende fordi vi allesammen bidrager med vores kryds.

Her anskuer man så politik som teater: Hvem leverer mest drama? Spændende fordi vi allesammen sidder og lader os underholde af det.

Nu mangler vi blot at anskue politik som opgaveløsning: Hvem får afviklet ventelisterne? Spændende fordi vi allesammen får brug for det på et tidspunkt.

Alvin Jensen, Christian Bruun, Steen Bahnsen, johnny volke, Jane Jensen, erik pedersen, Peter Aarslev, Ete Forchhammer , Eva Schwanenflügel og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar