Feature
Læsetid: 13 min.

Hvorfor begynder det VM, der ikke måtte ske, i morgen?

Migrantarbejdere har ladet livet, for at der nu står otte gigantiske fodboldstadioner klar, når VM i herrefodbold i morgen skydes i gang i Qatar. Hvordan gik det til? Jagten på det egentlige ansvar leder igennem komplicerede netværk af penge, magt, fodbold og politik

Emma Koldbæk

Kultur
18. november 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Da Qatar i 2010 får tildelt rollen som VM-værter i år 2022, ser alt umiddelbart ud som det plejer. FIFA’s daværende præsident, Sepp Blatter, annoncerer fra en scene i en glamourøs sal Qatar som værtsnation. Alle klapper, delegationen fra Qatar krammer og jubler. Fra talerstolen siger en smilende sheik Mohammed bin Hamad, hovedansvarlig for Qatars nominering: »I dag fester vi. Men i morgen begynder arbejdet.« Ingen ville have kunne forudset, hvilken kaskade af storpolitiske kontroverser værtskabet ville medføre:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jamen altså, det danske selvværd kender ingen grænser, når det handler om at fordømme gud og hvermand, der ikke deler vores høje moralske habitus.
Vi skal bare se i øjnene, at alle internationale sportsbegivenheder er fulde af korrupte ledere og grådige sponsorer. Tror I måske, det bare er i Fifa, den er gal?
Hvis ikke vi vil kendes ved rå pengemagt i sporten, må vi hellere blive hjemme og lege med os selv - så kan vi jo også være sikre på at vinde.

Arne Albatros Olsen

Kort sagt verdens dyreste shitshow !

'Hvorfor begynder det VM, der ikke måtte ske, i morgen?'

Korrupte mennesker i positioner, de aldrig burde være betroet.

Det er overhovedet ikke kompliceret, faktisk meget enkelt.

Det største problem er, at korruptionen stikker så dybt som den gør. FIFA's ledelse er valgt af de nationale fodboldforbund. Og mit gæt er, at mindst halvdelen af forbundene er til salg for højestbydende. For sådan ser verden desværre ud. Danmark, og alle andre dydsmønstre, er i undertal og hvis vi forestiller os, at valget står mellem vores standarder eller boykot, vil det være forsvindende få internationale sportsbegivenheder, vi kan deltage i.

Det kan man så tænke lidt over...

Hvornår lærer bladets overskriftsforfattere at skrive dansk? ..." som ikke måtte ske..." Det er for sølle, Information.