Interview
Læsetid: 22 min.

Karl Ove Knausgård: »Hvis litteraturen skal kunne tåle alt, må den også kunne rumme alt«

’Min kamp’ var et eksperiment, og den viser, hvordan en person på knap 40 år så på sit liv i netop den periode. Hvis den blev skrevet nu, ville livet have set helt anderledes ud, også barndommen, ungdommen og forholdet til faren, fortæller Karl Ove Knausgård. For alt er bevægeligt, også vores identitet

Karl Ove Knausgård er i Odense for at modtage Hans Christian Andersen Literature Award for sit store forfatterskab, og i særdeles for hovedværket ’Min kamp’. Fotoet er et arkivfoto.

Beatrice Lundborg/Ritzau Scanpix

Kultur
11. november 2022

Den norske forfatter Karl Ove Knausgård har været i Odense én gang før, men det er efterhånden en del år siden. Det var i 1980, Karl Ove var 12 år gammel, og han var sammen med sine forældre og sin storebror Yngve. Han husker to ting fra turen: At han kom op at skændes med sin far og blev efterladt i en park, og at han købte sit livs første LP, ikke en hvilken som helst LP, men The Clashs dobbeltalbum London Calling, der var udkommet få måneder før.

Nu er han så tilbage i Odense for at modtage Hans Christian Andersen Literature Award for det store forfatterskab, der er blevet til i de mellemliggende år, og i særdeles for hovedværket Min kamp (2009-11), der ikke mindst er berømt for sit portræt af samme far og de rørende og meget morsomme beskrivelser af den unge Karl Oves forsøg på at gøre heltene i The Clash kunsten efter.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Tak for et godt interview - og med en spændende forfatter.

jens christian jacobsen

Ja et meget fint og tankevækkende bidrag fra en stor forfatter!