Kulturøkonomi
Læsetid: 8 min.

For kulturlivet kommer recessionen oven i coronaskaden

En økonomisk nedtur er på vej, og kulturlivet, der i forvejen er hårdt ramt af økonomiske senfølger af pandemien, kan stå for skud. Det kan koste kunstnerisk kvalitet, siger branchedirektør
Spillestederne – her Vega i København – har foreløbig ikke mærket store konsekvenser, men over halvdelen af dem har nedjusteret forventningerne til næste års billetsalg og forventer underskud i 2022.

Spillestederne – her Vega i København – har foreløbig ikke mærket store konsekvenser, men over halvdelen af dem har nedjusteret forventningerne til næste års billetsalg og forventer underskud i 2022.

Christian Hjorth/Ritzau Scanpix

Kultur
29. november 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Det er efterhånden ikke et spørgsmål, om der kommer en recession, men nærmere hvor lang og hård, den bliver. Sådan sagde en række økonomiske eksperter i hvert fald til Information for lidt over to uger siden.

Indtil videre, lød det også i artiklen, kan man ikke se en stor tilbagegang i restaurantbesøg eller kulturforbrug, men det kan blive dér og i detailhandlen, at recessionen for alvor rammer. En undersøgelse foretaget af vidensinstitutionen Applaus i samarbejde med Epinion viser også, at 51 procent af danskerne har fået mindre lyst til kulturoplevelser på grund af stigende udgifter. Det gælder hele 70 procent for de 18-34-årige.

Oven på coronakrisen og med de seneste måneders skyhøje energiregninger er det en situation, man frygter hos Dansk Kulturliv, en relativt ny paraplyorganisation for seks af kulturens branche- og interesseorganisationer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jesper Johannsen

De kan bare sætte entreen op. Dem der kommer har mere end råd til det.

Er det dig selv du skriver om Jesper Johannsen?

Jesper Johannsen

Nej. Jeg har faktisk slet ikke bemærket, der skulle være et økonomisk uvejr eller andet tilstede.

Ete Forchhammer

Jesper Johansen, hvor har du været, siden du kan komme med den påstand? Du kan umuligt ha’ besøgt fx Nationalmuseet en søndag, eller Louisiana en hvilken som helst dag, eller Aros en lørdag eller Roskilde Museum, eller…