Kommentar
Læsetid: 4 min.

Litteraturredaktør Peter Nielsen: Gyldendal ser sårbar ud

Engang sad Gyldendal enerådigt på toppen af den danske forlagsbranche. Sådan er det ikke længere, for nu presses de i helt enestående grad af de nærmeste konkurrenter Politikens Forlag og Lindhardt og Ringhof
Hanne Salomonsen blev i efteråret administrerende direktør for Gyldendal og skal derfor forsøge at styre det gamle forlag godt ind i fremtiden.

Hanne Salomonsen blev i efteråret administrerende direktør for Gyldendal og skal derfor forsøge at styre det gamle forlag godt ind i fremtiden.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Kultur
4. november 2022

Der er fest i weekenden, fest for bogen, og mange tusinde læsere vil flokkes til det årlige Bogforum, hvor landets mange forlag, store som små, præsenterer årets litterære udgivelser, og de aktuelle forfattere vil være at finde i samtaler rundt omkring på de mange scener.

Bag kulissen af det, man ser udfolde sig på Bogforum, udspiller der sig imidlertid en magtkamp blandt de store forlag, der kæmper om læsernes opmærksomhed og gunst. Vi skriver generelt meget mindre om den end om de bøger, de udgiver, men i dag gør jeg forsøget på at fortælle historien om Gyldendal, den engang så enevældige konge over det danske forlagslandskab, der ikke længere er så enevældig, men derimod kastet ud i en enorm kamp med sine nærmeste konkurrenter.

Det er en branchehistorie, men samtidig også en kulturhistorie.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her