Zulu Comedy Galla
Læsetid: 8 min.

Pølsefest, comedykonger og kvinderevoultion. Vi siger farvel til Zulu Comedy Galla

Zulu Comedy Galla har i 14 år været Danmarks største fejring af comedygenren. Nu lukker TV 2 showet. Vi ser tilbage på de mest ikoniske højdepunkter og nedture og spørger TV 2’s programdirektør, om tiden er vokset fra showet
Zulu Comedy Galla er kørt over skærmen for sidste gang. Information gennemgår nogle af showets mere eller mindre mindeværdige øjeblikke.

Zulu Comedy Galla er kørt over skærmen for sidste gang. Information gennemgår nogle af showets mere eller mindre mindeværdige øjeblikke.

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Kultur
5. november 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

TV 2 Zulu har afholdt Zulu Comedy Galla for sidste gang, fordi kanalen vil forny sig og fokusere på andre genrer. »Vi er lige nu i gang med en større transformation, som man kommer til at kunne se i både indhold og tone,« siger indholdschef Dorthe Thirstrup i en pressemeddelelse.

Information ser tilbage på gallaen, der har budt på både sjove, tåkrummende og decideret mystiske øjeblikke. Showets lave repræsentation af kvinder og minoriteter på scenen og blandt de nominerede har givet det et ry som symptom på en bøvet og mandsdomineret dansk comedybranche. Og ja, for at sige det ligeud, noget af en ’pølsefest’.

Samtidig har gallaen lagt scene til Sofie Lindes ikoniske tale om sexisme, der fik den danske #MeToo-bevægelse til at eksplodere, foruden masser af andre sjove og subversive optrædener. Vi vinker bittersødt farvel til Zulus comedybastion med seks mindeværdige øjeblikke fra showets 14 år.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jeg har aldrig syntes, de var sjove med deres mandscentrerede fokus, så jeg græder tørre tårer over, at de lukker. Det er godt, at den yngre generation ikke vil finde sig i sexistiske, racistiske og homofobiske vittigheder.