Retsopgøret efter #MeToo er i gang, og nye skeletter vælter ud af Hollywoods skabe

I denne uge fik filmen om afsløringen af filmproducenten Harvey Weinstein premiere. Hans sag blev det første markante retsopgør i Hollywood og omegn, efter at #MeTo-bølgen ramte verden i 2017. Her opsummerer vi de mest markante sager, som bevægelsen har sat i gang
I begyndelsen af 2020 blev filmproducenten Harvey Weinstein idømt 23 års fængsel for seksuelle overgreb.

I begyndelsen af 2020 blev filmproducenten Harvey Weinstein idømt 23 års fængsel for seksuelle overgreb.

Etienne Laurent/Ritzau/Scanpix

Kultur
18. november 2022

Mandag den 25. februar 2020 – Harvey Weinstein findes skyldig

I månederne efter, at de første anklager om seksuelle overgreb begået af filmproducenten Harvey Weinstein bliver offentliggjort i artikler i The New York Times i oktober 2017, træder mere end 80 kvinder frem og beskylder den magtfulde mand for at have forgrebet sig på dem. Lettelsen er derfor markant, da han en mandag i februar tre år senere bliver fundet skyldig i to af forholdene: Seksuelt overgreb på en tidligere assistent i 2006 og voldtægt af en skuespiller i 2013. En anden skuespiller, Rose McGowan, der er blandt de kvinder, som er blevet krænket af Weinstein, siger ifølge Ritzau til BBC: »Den lille, knuste pige, jeg var, da det her fandt sted, er i ekstase nu. Dette er en fantastisk dag.« Men hun anfører også, at det har taget alt for lang tid og været alt for svært at nå frem til dommens dag, og at det efter hendes mening siger meget om, hvor svært det som kvinde er at blive hørt og taget alvorligt. Weinstein selv bedyrer sin uskyld.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her