Jeg tilhører dem, der regnede med, at legelandene ville lukke sammen med minkavlen

Informations skribenter vil frem til den 24. december kaste sig ud i kulturtilbud, de ellers havde forsvoret, de nogensinde skulle udsætte sig selv for
En tur i Dinos Legeland var for Informations journalist Lasse Lavrsen noget af det værste, han kunne forestille sig.

En tur i Dinos Legeland var for Informations journalist Lasse Lavrsen noget af det værste, han kunne forestille sig.

Frederik Danielsen

Kultur
1. december 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

 

  • Navn: Lasse Lavrsen
  • Alder: 45 år
  • Går aldrig i: Indendørs legelande
  • Fordom: Det er større kilde til pandemier end minkfarme.
  • Har været i: Dinos Legeland

Det første, der slår mig, da jeg træder ind i Dinos Legeland i Ørestaden, er, at jeg nok skulle have haft et barn med. Faktisk ved jeg slet ikke, om det er lovligt for en mand midt i 40’erne bare sådan at vade alene og uanmeldt ind i et legeland i en lang trenchcoat, så proaktivt henvender jeg mig til receptionisten, der til min store frustration blot gentager, hvad jeg selv konstaterer for hende, og på den måde er jeg hylet ud af den fra start.

»Du kan ikke være her som voksen uden et barn. Det står i vores reglement,« forklarer hun, som om det er hende, der har gjort mig opmærksom på det. Hun er næppe mere end 16 år, men hun styrer stedet med en autoritet som en midaldrende bibliotekar og bider ikke på nogen som helst forklaring.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Henrik Jørgensen

Genkendeligt,...
Og velskrevet

Lene Henriksen, Steen K Petersen, Jack Jackson, Gitte Loeyche, David Zennaro, Eva Schwanenflügel og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Maya Drøschler

Det lette ubehag forvandles til tung prosa. Klasse.

Steen K Petersen, Jack Jackson, Gitte Loeyche, David Zennaro, Eva Schwanenflügel og erik pedersen anbefalede denne kommentar

Du har min sympati og opbakning .

Anne Bruun, Jack Jackson, David Zennaro og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Grethe Kildegaard Nielsen

Det er ikke så meget tanken om bakterieflora, som det er lydniveauet og de mange indtryk, der er hæsligt ved indendørs legelande.

Carsten Bjerre, Margit Hansen, Thomas Tanghus, Anne Bruun, David Zennaro og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Ja, vi er jo nogle som hellere vil se ud over bjergtoppe der stiller frem af tågebanker med den betryggende vægt af læderindbunden tysk lyrik i lommen og den lige så gode vægt af tunge tanker bag panden end at tage i legeland eller Lalandia.
Men en af de store gaver ved at blive forælder er at kunne rumme flere perspektiver på samme tid - en udvikling hen mod en nietzscheansk overmenneskementalitet om man vil. Og med stor ydmyghed har jeg konstateret, at man på ovennævnte steder er omgivet af mennesker, der har valgt at bruge tid og penge på at give deres børn en oplevelse, hvor barnets fysiske udfoldelse og nysgerrighed ikke hele tiden skal begrænses (i modsætning til de ellers glimrende ture til eks. SMK, som mor hellere vil). Der opstår et rum hvor man kan iagttage levende (lidt larmende) små mennesker reagere på et stimulerende habitat og gøre dem meget glade med blå slushice. Og det er smukt at iagttage og smukt at kunne give og jeg er taknemmelig over de lektioner i at nedbryde min egen fordomsfuldhed, som diverse slags “land” har givet mig.
Alt med måde selvfølgelig :)
Fin artikel.
(Angående bakterier, så har jeg en ikke-kvantificeret teori om at de færreste med neuroser faktisk er naturvidenskabeligt uddannet. Måske er der også rum til at nedbryde fordomme der.)

Thomas Andersen, Steen K Petersen, Jack Jackson, Inger Pedersen, Kirsten Dyhrberg Grønne og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Tak for selvironien.

Steen K Petersen, Jack Jackson, Inger Pedersen, Jane Nielsen, Gitte Loeyche, Eva Schwanenflügel og erik pedersen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Atter tak til Lasse Lavrsen for at stille den indre paranoia tilfreds.

Jeg mindes et afsnit af "Klovn", hvor Frank og Casper på opfordring fra deres slibrige revisor forsøger at investere i et legeland, vistnok også inklusive dinoer.

Det ender ikke så godt som i denne beretning ;)

Jeg stod af ved " de af mine børns fødsler, der ikke blev foretaget ved planlagt kejsersnit" - Det klinger meget underligt for mig.

Jeg har ingen børn og ville gøre alt for at nægte dem, ( altså hvis og såfremt jeg havde nogen ) indenfor i de fordummende , usmagelige og kedelige legelande ?

HAR aldrig været sådan et sted - men det jeg har set viser jo det triste i at børnene skal "indrette" sig efter produktets beskaffenhed - det er synd for børnene !

der er vel en grund til at mange børn /voksne er så regelrette og følger den lige "kommando-vej " - nogle forbrugs individer som er nemme at styre - ( eller er det forældrene ? ) - vare / gave sortimentet i Harald Nyborg, eller lign. butikker , ligner legelands fantasiforladte rædsler bare i mini format.

Og når der tænkes i CO2 udslip fra de tonsvis af ragelse..........

Åh, jeg kender det at have mere blik for hygiejne end de fleste af mine medmennesker!
Jeg lider af logisk tænkning i den sammenhæng, og jeg er jo nok også neurotisk. Desuden var jeg for mange år siden på rengøringshold på et meditationscenter i Indien, hvor det at sikre mod amøber (som kan give dysenteri) nærmest var en umulighed.
Der var, mens Covid19 var på sit højeste en you tube video om en ung mand, der på et offentligt toilet forsøgte at sikre sig, at der ikke var noget infektiøst materiale på hans hænder, når han forlod toilettet. Så vidt jeg ved blev videoen blacklistet og slettet, fordi den var for provokerende. Den var vildt sjov og illustrerede mange af de fejlgreb man nemt laver, når man forsøger at holde alt rent.
Det er også noget med hvilken rækkefølge man gør tingene i, - og vil det så nogensinde lykkes for én at slippe ud fra toiletrummet igen?
Der er så modsat den gamle regel om, at man skal have et pund skidt om året! Men vi vil jo helst ikke have at det skal være amøber, Covid19, influenza eller Roskilde-syge for den sags skyld, vel?
;) Lene

Thomas Gitz-Johansen

Dinos Legeland i Ishøj har bare været en "life saver" så mange gange. Fantastisk at sidde og læse og drikke kaffe mens sønnikke vælter sig rundt i klatre-ting. Perfekt! Og hvor ville jeg selv have elsket at klatre og løbe og tumle rundt der som dreng :-)