Ugens anbefalinger: Et rapvideoværk om mønter, en podcast om drab og en tv-serie om en nisse

I denne uge er kulturredaktionen begejstrede for en dokumentarfilm om Pyrus med en helt rigtig titel, en drabpodcast, der er mere interesseret i offer end gerningsmand og en rap om penge, der bliver meget konkret
I denne uge er kulturredaktionen begejstrede for en dokumentarfilm om Pyrus med en helt rigtig titel, en drabpodcast, der er mere interesseret i offer end gerningsmand og en rap om penge, der bliver meget konkret

Katrine Bælum

Kultur
18. november 2022

Der findes så mange spændende kulturoplevelser derude. Hver uge anbefaler Informations kulturskribenter noget af det, som de synes, flere burde kende til.

At være mor til et offer for partnerdrab

PODCAST 

 ’Cilles sidste dag’ er tilrettelagt af Michael Nørrelund og kan høres på alle podcasttjenester

I mediedækningen af drabssager er det ofte jagten på den skyldige, der fylder. Mindre fylder det menneske, der fik taget sit liv fra sig, og sorgen, som de efterladte må kæmpe med.

Podcasten Cilles sidste dag handler godt nok om drabet på 18-årige Cille Næblerød, der fredag den 3. marts 2006 blev slået ihjel af sin ekskæreste til en fastelavnsfest på Hasseris Gymnasium i Aalborg. Men mest af alt handler den om en ung kvindes forhold til sin mor og om Cilles opblomstring, efter hun gjorde det forbi med den ekskæreste, der endte med at tage livet af hende.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her