Interview
Læsetid: 14 min.

For Hlynur Pálmason og Maria von Hausswolff er tid en af de vigtigste ressourcer, når de laver film

Instruktør Hlynur Pálmason og filmfotograf Maria von Hausswolff skulpterer i tid og rum. Information har mødt det kreative makkerpar, der har arbejdet sammen siden Filmskolen, og som efter ’Vinterbrødre’ og ’En hvid, hvid dag’ er aktuelle med en tredje spillefilm, ’Vanskabte land’
»Vi skulpterer i tid og rum,« siger Maria von Hausswolff om deres metode.

»Vi skulpterer i tid og rum,« siger Maria von Hausswolff om deres metode.

Frederik Danielsen

Kultur
2. december 2022

For en filmskaber er en af de vigtigste ressourcer tid. Tid til at lave de billeder, man gerne vil lave, og fortælle den historie, man gerne vil fortælle uden at skulle gå på kompromis med sin vision. Men tid er også en kostbar ressource, som det kan være svært at få råd til i det omfang, man har brug for, og kompromiser er en uomgængelig del af det at lave film.

For islandske Hlynur Pálmason og hans faste filmfotograf, svenske Maria von Hausswolff, er tid altafgørende, og det har den været, siden de to mødte hinanden på Den Danske Filmskole – de gik der i årene 2010-13 – og begyndte at arbejde sammen på to umiddelbart meget forskellige film som den bodil- og robertprisvindende Vinterbrødre (2017) og En hvid, hvid dag (2019), der havde verdenspremiere på filmfestivalen i Cannes.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her