#MeToo
Læsetid: 4 min.

Informations forfatterinterview om et stykke autofiktion er blevet en stor norsk #MeToo-sag

Hilde Rød-Larsens anklager mod norsk psykiater i Information har startet en stor #MeToo-sag i Norge, der udvikler sig dag for dag. Senest har det norske Helsetilsynet på grund af forfatterens anklager oprettet en tilsynssag mod psykiateren
Hilde Rød-Larsens fortælling om sin læges udnyttelse af hende har fået massiv opmærksomhed i Norge, hvor flere psykologer mener, at der endnu ikke har fundet et #MeToo-opgør sted inden for psykiatrien.

Hilde Rød-Larsens fortælling om sin læges udnyttelse af hende har fået massiv opmærksomhed i Norge, hvor flere psykologer mener, at der endnu ikke har fundet et #MeToo-opgør sted inden for psykiatrien.

Sigrid Nygaard

Kultur
7. december 2022

Efter at den norske forfatter Hilde Rød-Larsen i forrige uge fortalte sin #MeToo-historie til Information, er den blevet en stor sag i Norge. I interviewet kunne Hilde Rød-Larsen fortælle, at hun i arbejdet med romanen Diamantkvelder opdagede, at det hun skrev handlede om hendes egen #MeToo-oplevelse, dengang hun var 25 år og mødte en væsentligt ældre norsk psykiater. Han så hende – så, at hun led af en spiseforstyrrelse og skadede sig selv, og ifølge Hilde Rød-Larsen udnyttede han den ulige magtrelation til sex på sin terapibriks.

Da Hilde Rød-Larsens roman udkom i august i Norge, fik den ikke stor opmærksomhed, men efter den danske omvej er sagen i den forgangne uge blevet omtalt i alle store norske medier. Senest har det norske Helsetilsynet, der i Danmark svarer til Styrelsen for Patientsikkerhed, mandag aften bekræftet, at de indleder en undersøgelse af Hilde Rød-Larsens anklager mod psykiateren, der indtil nu er forblevet unavngiven.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her