Nekrolog
Læsetid: 5 min.

Martin Larsen skrev sig ind i halvfemsernes og 00’ernes kølige avantgarde

Digteren, kritikeren, forlæggeren og oversætteren Martin Larsen er død, 53 år gammel. Han vil blive husket for et stort og markant forfatterskab, kompromisløst og legende i sin afsøgning af, hvad litteratur kan være, og hvor dets grænser går
Kultur
9. december 2022
Selv om Martin Larsens liv er slut, er hans forfatterskab det ikke. Ifølge hans redaktør på Gyldendal er det planlagte opus magnum, westernromanen Kronos’ drømme, så færdig, at det kan udgives.

Selv om Martin Larsens liv er slut, er hans forfatterskab det ikke. Ifølge hans redaktør på Gyldendal er det planlagte opus magnum, westernromanen Kronos’ drømme, så færdig, at det kan udgives.

Sigrid Nygaard

Digteren, kritikeren, forlæggeren og oversætteren Martin Larsen (1969-2022) døde efter kort tids sygdom i sidste uge. Hverken som person eller gennem sit forfatterskab gjorde Martin meget spektakel af sig, alligevel er han en vigtig skikkelse i de sidste årtiers danske litteratur, og det både på grund af sine egne, meget forskellige værker, og på grund af alt det andet: de 20 år som redaktør og forlægger på det lille forlag Basilisk, virket som kritiker, blandt andet her i avisen i begyndelsen af 00’erne, den stadige tilstedeværelse og de mange samtaler i Danmarks lille miljø for eksperimenterende litteratur. Hvor savnet han vil blive dér, fremgik af de mange udbrud på Facebook sidste fredag, da hans død blev kundgjort.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her