Interview
Læsetid: 15 min.

Nicolas Winding Refn: »Meget af det, der bliver produceret, bliver overflødigt, for det har ikke nogen filosofi«

Med ’Copenhagen Cowboy’ er instruktør Nicolas Winding Refn tilbage i Danmark for første gang i mere end to årtier. Netflix-serien er skabt som en oplevelse og står således i kontrast til store dele af den øvrige filmindustri, der bare skaber ’content’, siger han

Nicolas Winding Refn vil ikke gentage sig selv. ’Copenhagen Cowboy’ er optaget steder, han aldrig har filmet før.

Anders Rye Skjoldjensen

Kultur
23. december 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Der er umådeligt langt fra Pusher-trilogiens grove skildring af det københavnske gademiljø og hovedpersonen, pusheren Franks, skraldede lejlighed til Hotel D’Angleterres overvældende, nærmest adelige, københavneræstetik, sådan som det hæver sig op med udsigt ud over Kongens Nytorv.

Næsten lige så langt er der fra den første Pusher-film til Copenhagen Cowboy, der udkommer den 5. januar på Netflix. I stedet for at begynde på Filmskolen, hvor han var blevet tilbudt en plads, skabte Nicolas Winding Refn førstnævnte for seks-syv millioner kroner. Sidstnævnte er samme Refns nye stort opsatte Netflix-serie, hvor den rå realisme er skubbet ud til fordel for en magisk og hypnotisk oplevelse.

26 år er imidlertid også passeret mellem de to værker.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Søren Kristensen

Mit TV-pakke indeholder ikke Netflix; til gengæld er jeg begyndet at købe Netflix-aktier og glæder mig til om 5-7 år - eller hvordan det nu er, når og hvis filmen bliver vist i TV.