Den nye regerings kulturvisioner er ambitiøse, lyder dommen fra Kulturministeriets nestor

Halvanden side i regeringsgrundlaget er viet til kultur- og mediepolitik, og det er i sig selv ambitiøst, siger Poul Bache, der er forfatter og mangeårig embedsmand i skiftende regeringer
Sidste år udgav Poul Bache fagbogen Finkultur og mangfoldighed. 60 års kulturpolitik, og han siger, at den nye regering rent faktisk formulerer en kulturpolitik. »Og det gør den med nogle ord, der fortæller os, at kulturpolitikken faktisk er noget, der ligger den på sinde.«

Sidste år udgav Poul Bache fagbogen Finkultur og mangfoldighed. 60 års kulturpolitik, og han siger, at den nye regering rent faktisk formulerer en kulturpolitik. »Og det gør den med nogle ord, der fortæller os, at kulturpolitikken faktisk er noget, der ligger den på sinde.«

Asger Ladefoged

Kultur
15. december 2022

Den nye regering vil formulere en »samlet og ambitiøs kulturpolitik«, der skal løfte kunsten og kulturens stilling i samfundet og sætte pejlemærker for de enkelte kunst- og kulturområder, herunder for kunstnerisk frihed, kulturarv, kvalitet, publikum, talentudvikling og eksport«.

Det fremgår af det regeringsgrundlag, der blev præsenteret onsdag middag.

Siden sin tiltrædelse er den afgående regering ofte blevet kritiseret for ikke at have en kulturpolitik, blandt andet af Poul Bache, der i årtier har arbejdet med kulturpolitik i praksis, først som afdelingschef i Kulturministeriet og siden som direktør i Kunststyrelsen og Kulturstyrelsen, som han forlod i 2015.

Sidste år udgav han fagbogen Finkultur og mangfoldighed. 60 års kulturpolitik, og han siger, at den nye regering rent faktisk formulerer en kulturpolitik.

»Og det gør den med nogle ord, der fortæller os, at kulturpolitikken faktisk er noget, der ligger den på sinde.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her