Nekrolog
Læsetid: 6 min.

Popstjernen Hugo Helmig var åben omkring sin sårbarhed. Nu er han død

Popstjernen Hugo Helmig er død, 24 år gammel. Han fik sit gennembrud med sin ærlige og følsomme popmusik i 2017
Hugo Helmig var født og opvokset i Aarhus. Han døde den 23. november. Han blev 24 år gammel.

Hugo Helmig var født og opvokset i Aarhus. Han døde den 23. november. Han blev 24 år gammel.

Joachim Ladefoged

Kultur
3. december 2022

Den 2. oktober sidste år tog Hugo Helmig en vigtig beslutning, som han havde format til at dele med omverdenen.

»Jeg besluttede mig for at stoppe med at gøre alle de ting, jeg føler, jeg burde gøre, og lyttede derimod til, hvad min krop og mit hoved har prøvet at fortælle mig i meget lang tid,« skrev han på Facebook og Instagram. Og så aflyste han den turné, han var i gang med. Han skulle have spillet i Slagelse Musikhus samme aften.

Han skrev også: »Jeg har nu været ude af mit misbrug i snart to år nu, hvilket jeg er lykkelig og taknemmelig for. Men kampen for mig sluttede ikke der. Jeg har kæmpet med næb og kløer mod angst og paranoia, i hvad der minder om en evighed efterhånden, og jeg kan simpelthen ikke få mig selv til at fortsætte på denne her måde.«

Den 7. november i år skrev han på Instagram, at han havde forsøgt at tage sit eget liv.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her