Ugens anbefalinger: Gammel film om teknologiens fristelser, en skrivebordskoncert og norsk jule-tv

Adam Sandler kan lære dig noget, som Chatbot GPT ikke kan, Stromae har lavet en stor, lille koncert og en norsk juleserie for dem, der elsker en varm sweater
Adam Sandler kan lære dig noget, som Chatbot GPT ikke kan, Stromae har lavet en stor, lille koncert og en norsk juleserie for dem, der elsker en varm sweater

Emma Koldbæk

Kultur
23. december 2022

AI, Adam Sandler og hestearbejdets glæder 

FILM: ’Click’ kan lejes på Blockbuster eller ses på Viaplay. 

I denne uge har jeg som mange andre været småbesat af den nyeste, klogeste kunstige intelligens i byen. Chatbot GPT3 er din alvidende chatmakker, der kan opsummere Das Kapital for børn, opliste Shakespeare-referencerne i Taylor Swifts diskografi eller – sågar – og dette er i sandhed et kontroversielt emne ved kaffemaskinen på Dagbladet Information: skrive en hel artikel på cirka et minut. Det tidløse spørgsmål »kan teknologien fri os fra alverdens kedelige opgaver?« er tilbage i stor stil.

Tidløse spørgsmål kalder på tidløse film. Og her mener jeg selvfølgelig filmen Click med Adam Sandler fra 2006. Sandler spiller en mand, der er træt af hverdagens trummerum, og af en mystisk mand får tildelt en fjernbetjening, hvormed han kan springe alle livets kedeligste dele over. Han begynder med trafikproppen og indkøbsturen, snart er det børnefødselsdagen og arbejdsdagen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her