Interview
Læsetid: 8 min.

Den japanske filminstruktør Kore-eda Hirokazu: »Jeg har ikke opgivet menneskeheden«

Japanske Kore-eda Hirokazu er en af filmverdenens store humanister, og han laver varme, empatiske film om familier og mennesker i udkanten af samfundet. Information har mødt instruktøren i anledning af premieren på hans nye film, ’Regnen skyller alt bort’

Den japanske filminstruktør Kore-eda Hirokazu mener, at man selv skal have oplevet en del for at kunne fortælle historier, der bevarer troen på menneskeheden

Anders Rye Skjoldjensen

Kultur
27. januar 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Japanske Kore-eda Hirokazu er en af filmverdenens store humanister. I en række hjertevarme, opbyggelige og smukke film har den 60-årige filmskaber siden midten af 1990’erne fortalt historier om helt almindelige mennesker og deres kamp for at finde et sted at høre til og nogen at holde af – og til at holde af sig. Han beskriver selv sine personer som en slags usynlige mennesker, der lever i udkanten af samfundet, og som vi sjældent får øje på og ofte har fordomme omkring.

»Jeg viser mennesker, som vi tror, at vi ser, men som vi reelt ikke ser – og da slet ikke som de er,« siger Kore-eda, da vi sidder over for hinanden i en salon i den japanske ambassadørbolig i København.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her