Interview
Læsetid: 21 min.

Der kommer et punkt i min snak med Glenn Bech, hvor jeg må afsløre, at jeg er den københavnertype, han afskyr

Forfatter Glenn Bech er blevet Danmarks samfundskritiske digter nummer et. Og min og Bechs snak giver mig sved på panden. For han ved endnu ikke, at jeg har nok så meget tilfælles med den type, han kritiserer

Glenn Bech er ikke bleg for at stille de svære spørgsmål. Han vil gerne tale om, hvordan privilegier, eller manglen på samme, former en person.

Frederik Danielsen

Kultur
20. januar 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Glenn Bech knuger en pude ind til sig i den grå sofa på sit kontor. Sofaen, hvor hans patienter normalt sidder. Vi er i hans praksis i Nordvest i København: En stor bygning, hvor forskellige psykologer, yoga-instruktører og coaches kan leje sig ind (da Bech mødte mig i foyeren, kommenterede han, at stedet var »lidt selvrealiseringsagtigt, men hyggeligt nok«).

Ovenover ham i sofaen hænger et stort landskabsmaleri. I vindueskarmen er der en masse stearinlys og andet nips.

»Det er ikke noget, jeg har indrettet. Jeg overtog det bare sådan,« fortæller Bech. Nips og malerier har ikke været noget, som han har skænket mange tanker under sin opvækst.

»Jeg har mest været fokuseret på at overleve i min barndom, at kigge efter hvilket humør de voksne omkring mig var i. Og … at overleve som svans i Horsens. Nu sidder jeg i en lejlighed, og der er ro på for første gang – hvem er jeg så? Hvilken lampe vil jeg gerne have, der hænger?«

Bech kigger sig lidt omkring i rummet og lader spørgsmålet hænge.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

John Graversgaard

Klassekampen er ikke aflyst som mange tror. Den er ikke kun økonomisk men også kulturel. Tak til Glenn Bech.

John Liebach, Inger Jensen, Maria Bjerregaard, Helle Brøcker, John S. Hansen, John Scheibelein, Irene Clausens, Nova Lone Jespersen, David Zennaro, Estermarie Mandelquist, Torben Kjeldsen, Mathias Petersen, erik jensen, Carsten Munk, Mogens Holme, ingemaje lange, Lise Lotte Rahbek og Kim Benzon Knudsen anbefalede denne kommentar

Jeg ved ikke hvor i verden man taler syngende jysk. Ikke i Jylland, i hvert fald.

Erik Fuglsang, Jane Lindstrøm Madsen, Søren Peter Langkjær Bojsen, Elias Kobberup og Morten Bo Johansen anbefalede denne kommentar
Carsten Kristensen

God artikel Johanna - og det er ret morsomt, at du bekræfter, at du ikke ved en dyt om, hvad der foregår uden for Valby Bakke - det er de skønne fynboer der synger :)

"Sprogdoktor skriver tyk bog om de syngende fynske dialekter"

Marie-Christine Poncelet

En meget interessant artikel, der gøre mig selvfølgelig nysgerrig på Glenn Bech s værker men det jeg bliver meget opmærksom på er hvordan han bliver kannibaliseret af skribent som er så Johanna Kinnock, en artikel som skulle handle om Glenn Bech og hans værker kommer til at handle om Johanna Kinnock, vi fået også at ved at Ida Auken er også igang med at kannibalisere ham, lige som Yahya Hassan blev i sin tid , alt det Edouard Louis har skulle / skal kæmpe imod ,alle disse kannibaler fra det priviligeret parnasse som undrer sig over den rigtige arbejderklasse som man undrer sig over eksotiske dyre i zoologiske haven.
Vi får også at ved at Johanna Kinnock spiser frokost med Lykkeberg som kunne godt tænke sig at Information fik nogle læser fra arbejderklassen, nå, Information har i hvert fald en læser fra arbejderklassen: mig selv.
Nå men Kannibalerne mener det godt, de vil dem de kannibaliseret det godt alt imens de suger blod af dem.
Jeg håber på at Glenn Bech i denne forvandling process han er igang med kommer ikke kommer til at miste sig-selv, både Annie Ernaux og Edouard Louis kan være gode forbilleder for ikke at gøre det.

Elli Akrén Ebbe, John Liebach, Inger Jensen, Mikael Velschow-Rasmussen, jan sørensen, Mette Eskelund, Nova Lone Jespersen, Mads Aagaard, Estermarie Mandelquist, Dylan Storm, Ditlev Palm, Kristian Knudsen, Økonomisk Institut Københavns Universitet, Lisbet Kjeldsen, Mathias Petersen, erik jensen, Carsten Munk, Carsten Kristensen og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
Hans Schjørmann

Al den snak om "klasse"!
Er "kaste" ikke et mere dækkende udtryk?

Carsten Kristensen

Jo, men "kaste-kamp" lyder sådan lidt håndbold-agtigt.

John Liebach, Jens Carstensen, Erik Fuglsang, Mette Johansson, Lise Lotte Rahbek, Nova Lone Jespersen, David Zennaro, Tine Sørensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Jeanette Jensen

Jeg har fortsat stor tillid til og tro på at Bech ikke ender ud som skødehund for den kreative klasse. Han kommer aldrig til at flytte ind og bo gratis hos Martin Krasnik efter et Deadline interview. No blame til Yahya Hassan - kæft hvor jeg dog i øvrigt savner Hassan, igå.

Hvad er vigtigst: værket eller forfatteren?
Eller den, der skriver om begge dele?

Hvis værket inspirerer mange mennesker til at reflektere over klasse og ulighedens konsekvenser på alle niveauer og livsområder, har værket, efter min mening, en stor værdi.

Læs bogen!

Tine Sørensen

Jeg er lidt i tvivl om, hvor Glen Bech havde været - uden Edouard Louis....
På en måde føles Edouard Louis som forudsætningen.
Men selvfølgelig vil jeg ikke fratage Glen Bech hans autonomi og helt egne oplevelser og begrundelser. Det har jeg slet ikke læst nok af ham til.
Har dog hørt og læst mange interviews. Og har netop købt hans "Jeg anerkender ikke...", - og glæder mig til, at læse den.
Men jeg har lige læst Edouard Louis' 3 første bøger, - og er helt besat af dem. Det er sindsygt godt. - Er nu igang med hans "Forvandlingens Metode".
Og jeg oplever mange af Glen Bech's statements som inspirerede af Edouard Louis.
Hvor det anbringer lige dette interview, ved jeg ikke.
Men jeg værdsætter i dén grad Glen Bech's placering af klasse-spørgsmålet på en dansk dagsorden. Det føles faktisk ret akut væsentligt. - Så det kan jeg kun takke ham for.

Steffen Gliese, Nova Lone Jespersen, David Zennaro og Dylan Storm anbefalede denne kommentar
Katrine Christiani

Tænk, at Lykkeberg virkelig har sagt det, utroligt

Jeg havde aldrig hørt om Glenn Bech før nu, men jeg skulle altså blive 58 år inden jeg mødte en forfatter der kunne italesætte hvem jeg er.

- For meget Cortado nedsætter evner til at se udover sin egen næse! -

Niels Clausen, John Liebach, Inger Jensen, Steffen Gliese og John S. Hansen anbefalede denne kommentar

"Navlepillende klasseskam"! Fantastisk formulering!

Fremragende måde at skrive en artikel på .....
Samspillet eller modspillet giver lige en tand ekstra.