Interview
Læsetid: 8 min.

Mød en filmdirektør, der tror på, at film og serier kan skabe faktisk forandring i verden

David Lindes produktionsselskab har hjulpet film og serier som ’An Inconvenient Truth’, ’Food, Inc.’, ’Roma’ og danske ’Flugt’ til verden i håb om at skabe forandring. Gode historiefortællere spiller en vigtigere rolle end nogensinde før, siger han

Vi tror på, at kunst kan skabe forandring, når den forbindes med mennesker, der ønsker forandring, siger David Linde.

Frederik Danielsen

Kultur
24. januar 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Da eBay-milliardæren og filantropen Jeff Skoll i 2004 stiftede filmselskabet Participant Media, var det med en erklæret målsætning om at skabe forandring i verden ved at producere film, der både tjente penge og havde en social og politisk dagsorden.

Det resulterede snart i spændingsfilm som Syriana (2005), dramaer som North Country (2005) og Good Night, and Good Luck (2005) og dokumentarfilm som An Inconvenient Truth (2006), hvoraf den sidste virkelig gjorde væsen af sig. I filmen skildrer Davis Guggenheim den tidligere vicepræsident Al Gores kamp for at gøre opmærksom på de voldsomme klimamæssige forandringer, der har fundet sted, og dem, der kommer, hvis ikke vi snart handler.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her