Henrik Nordbrandt
Læsetid: 2 min.

Peter Laugesen: Nordbrandt skrev mærkelige digte med et stort rum i sig

Henrik Nordbrandt var en fremmed fugl i dansk sammenhæng, en international digter med et stort internationalt svæv, fortæller Peter Laugesen i anledning af digterens død
Kultur
1. februar 2023
Henrik Nordbrandt var en fremmed fugl i dansk sammenhæng, en international digter med et stort internationalt svæv, fortæller Peter Laugesen i anledning af digterens død

Magnus Hove Johansson

Fortalt til Peter Nielsen

Henrik Nordbrandt var en af de største digtere i min generation. Jeg har altid været meget optaget af, hvad han skrev, selv om det var helt anderledes end det, jeg selv skriver. Han var en international digter med stort internationalt svæv, som vi ikke har så mange af her i landet.

Jeg tænker ham samtidig lidt som en fremmed fugl i dansk sammenhæng, som en digter, der var lidt svær at placere. Det skyldes, at meget af hans inspiration kom fra fremmede steder, især fra middelhavsområdet. Han var meget optaget af den græske digter Konstantinos Kavafis. Hans poesi ligner også hans.

Han skrev mærkelige digte, men de gik alligevel direkte ind hos mig, måske fordi de ikke behøver nogen forklaring eller noget som helst, men bare er helt klare, prægnante digte med et meget stort rum i sig.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her