flyvende objekter i kunsten
Læsetid: 8 min.

Fra Bibelen over Peter Plys til Steven Spielberg. Fiktionen er fyldt med flyvende objekter

Lige nu tiltrækker de kinesiske spionballoner hele verdens øjne, men mennesker har altid forestillet sig, at der var både sære, smukke, dragende, foruroligende og sjove flyvende objekter i det himmelblå. Kulturredaktionen peger på seks af dem
Der er mange uidentificerede flyvende objekter i filmen ’Nærkontakt af tredje grad’.

Der er mange uidentificerede flyvende objekter i filmen ’Nærkontakt af tredje grad’.

Columbia pictures

Kultur
18. februar 2023

Objekter, der angiveligt har form som balloner, cylindre, ottekanter og Folkevogne, svæver i disse dage rundt i atmosfæren, mens andre bliver skudt ned. Vi ved ikke særligt meget om dem, men mandag slog Det Hvide Hus fast, at intet tyder på, at de er sendt hertil fra det ydre rum: »Der er ingen indikationer på rumvæsner eller underjordisk aktivitet ved de seneste nedskydninger,« sagde en talsmand ved en pressebriefing.

Mens verden har grublet, har kulturredaktionen samlet nogle af de smukkeste, mærkeligste, farligste, sjoveste og mest betagende flyvende objekter fra kunstens og kulturens verden.

Gør overvågningsteknologien dirty igen

Det er ret stressende, når Janelle Monaé i videoen til nummeret »Screwed« fra 2018 flygter fra en mellemting mellem en ufo, en legetøjsdrone af den fjernstyrede slags og … en overvågningsrobot? Den hænger pludselig i luften over hende og en gruppe venner, har røde blinkende glasøjne og er hurtig på sine flaksende metalvinger.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Morten Balling

Lige så længe jeg har levet har mennesker drømt om, at der en dag landede en stor sølvskinnende flyvende tallerken på en græsplæne et sted. Det er altid en græsplæne.. Ud af den flyvende tallerken skulle så komme repræsentanter fra en mere avanceret civilisation, og dem kunne vi så spørge om alt muligt vi ikke selv kan finde ud af. Hvad er kærlighed? Hvad gør vi med forurening? Hvordan får vi fred i Verden? Hvad er meningen? og sådan nogle vigtige spørgsmål mennesker går og grubler over. De fremmede ville selvfølgelig have nogle snuptagsløsninger på alle "udfordringerne", og så levede alle lykkeligt til deres dages ende.

Der kommer ikke nogen aliens, selvom et løftet øjenbryn fra en tilfældig astronom altid medfører spekulationer om besøg fra fjerne afkroge af rummet. Afstandene er simpelthen for store, og der er også "noget", som tyder på at når en civilisation når et vist teknologisk udviklingsstadie, så udrydder den sig selv.. Der findes masser af ufoer, men det er vejrballoner, stjerneskud, landingslys, fugle, droner mm.

Til gengæld: Hvis i synes det kunne være spændende at spørge en af de små grønne aliens om Universets store spørgsmål, hvad så med at lære at kommunikere med en blæksprutte eller en slime mould?

https://www.youtube.com/watch?v=R3o6DofDQO0&ab_channel=BBC

En pernittengrynet korrektion mht Sleipner:
En hest rider ikke! Den skridter/traver/galoperer! En rytter rider!