Kulturkommentar
Læsetid: 2 min.

Nu må det snart være Danmarks tur til at have minus på Parthenon-kontoen

Grækenlands ambassadør vil anmode om at få to genstande fra Parthenon-frisen, der befinder sig på Nationalmuseet, tilbage. Rane Willerslev frygter, at tilbagelevering vil danne præcedens. Men vi skal ikke være så bange for tomme vitriner
Grækenlands ambassadør vil anmode om at få to genstande fra Parthenon-frisen, der befinder sig på Nationalmuseet, tilbage. Rane Willerslev frygter, at tilbagelevering vil danne præcedens. Men vi skal ikke være så bange for tomme vitriner

Emma Koldbæk

Kultur
10. februar 2023

På Nationalmuseet findes to skulpturer fra den berømte Parthenon-frise, som slet ikke burde være der.

I hvert fald hvis man spørger Grækenland, hvis ambassadør til Danmark vil anmode om at få tilbageleveret marmorskulpturerne, som den danske kaptajn Moritz Hartmann bragte til Danmark i 1688 efter at have købt dem i Osmannerriget, hvor han kæmpede for Venedig. Grækenland var besat af Osmannerriget og kunne derfor ikke forsvare sig mod tyrkernes sælgen ud, lyder det græske argument.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her