Podcast
Læsetid: 1 min.

Podcast: Hvordan fred?

Denne uges Radio Information sætter fokus på alle de dilemmaer, som krigen i Ukraine har sat det internationale samfund i. Fra sikkerhedskonferencen i München til morgenmødet på Dagbladet Information. Og så skal vi tale om, hvad man faktisk ved om, hvad der får folk til at melde sig som organdonorer
Denne uges Radio Information sætter fokus på alle de dilemmaer, som krigen i Ukraine har sat det internationale samfund i. Fra sikkerhedskonferencen i München til morgenmødet på Dagbladet Information. Og så skal vi tale om, hvad man faktisk ved om, hvad der får folk til at melde sig som organdonorer
Kultur
24. februar 2023

Fred betyder ikke bare, at krigshandlingerne ophører i Ukraine. På årsdagen for den russiske invasion bliver vi derfor nødt til at spørge, hvordan vi ender krigen på en måde, der sikrer freden, siger chefredaktør Rune Lykkeberg. Og det spørgsmål er spækket med dilemmaer. Og på Dagbladet Information er vi ikke enige i svaret. Rune Lykkeberg optegner positionerne, som de så ud i torsdagens diskussion af, hvad der skulle stå på lederpladsen den 24. februar, 2023.

Det var europakorrespondent Mathias Irminger Sonne, der fik den vanskelige opgave at skrive den. Han var netop vendt hjem fra den årlige sikkerhedskonference i München, hvor verdens skarpeste eksperter og mest magtfulde beslutningstagere mødes for at tale om de mest presserende sikkerhedsdagsordner – bl.a. den britiske stjernehistoriker Timothy Garton Ash, som du kan læse et interview med HER.

Her herskede rådvildheden også. For godt nok stod Europa og USA samlet, men kan vi få nogle af de andre med? Eller er det Vesten mod resten? 

Der bliver også tid til at tale organdonation. Efter den politiske debat om den danske model, hvor man aktivt skal tilkendegive, at man vil være donor, satte for et par uger siden vores sundhedsmedarbejder Louise Drivsholm sig for at undersøge, hvad man faktisk ved om, hvorvidt lande, hvor man automatisk er donor, indtil man aktivt siger fra, faktisk har flere organer til rådighed. Svaret er lidt overraskende.

 

 

Podcast

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste overblik over ugens vigtigste historier. Vært Anna von Sperling får besøg af avisens skribenter, og Rune Lykkeberg serverer ugens optur.

Seneste podcasts

 • Podcast: Aborthistorier, våbeneksport til Israel og popmusik, der heler

  31. marts 2023
  Denne uges Radio Information handler om de kvinder, der har været så gavmilde at dele deres aborthistorier med os. Om bomber, der bliver smidt over Gazastriben af fly med danske dele. Og så skal vi til Thomas Helmig-koncert med Rune Lykkeberg
 • Podcast: Velfærdsstatens krise, klimapanelets advarsler og Spielbergs formative år

  24. marts 2023
  I ugens Radio Information skal vi tale om en ny film af Steven Spielberg, om krisen i velfærdsstaten – der måske ikke er så akut alligevel – og om IPCC’s rapport, der sammenholdt med den manglende danske klimahandling er helt surrealistisk.
 • Podcast: Højreekstrem radikalisering på teenageværelset

  17. marts 2023
  I denne uges Radio Information dykker vi ned i et højreekstremt onlinefællesskab, hvor unge helt ned til 13 år deler videoer af hængninger og masseskyderier. Vi når også omkring Christoffer Guldbrandsens nye film om Roger Stone – og om frygten for en ny global finanskrise efter krakket i Silicon Valley Bank i USA
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her