»Det er så svært overhovedet at få lov til at optræde i dag, fordi der er så mange om buddet«

I år fyldte danmarksmesterskabet i standup 30 år. Information var med sammen med den 21-årige komiker Mads de Krak, da vinderne optrådte, for at blive klogere på, hvor livestandup er på vej hen, når den største platform lukker, og TikTok vinder frem

21-årige Mads de Krak synes overordnet set, at den danske standupscene er bedre end nogensinde før. »Da standuppen kom til Danmark, lavede man ofte et simpelt setup med en sætning efterfulgt af en punchline, gerne noget med »og så sagde jeg ’fisse’!« I dag er standup blevet et meget mere fortællende format,« siger han.

Emilie Lærke Henriksen

Kultur
28. februar 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Det er mandag aften, og Hotel Cecil i København er fyldt til randen med mennesker, der har betalt 225 kroner for at se tre nye danske standuptalenter optræde live. Det er første-, anden- og tredjepladsen fra årets danmarksmesterskab i standup, der i år kunne fejre 30-års jubilæum, som skal på scenen. De tre komikere hedder Johnny Robertson, Troels Messmann og Mads de Krak, og de er enige om, at det nok bliver et godt publikum, de skal optræde for i aften. »Det er et mere modent publikum med mere livserfaring, der har råd til at købe billetter til den pris,« lyder det fra Troels Messmann, så de er forventningsfulde.

Komikerne drikker kaffe og spiser matadormix og peanuts i et baglokale, mens de hver især gennemgår det materiale, de vil optræde med i aften.

»Jeg ved ikke helt, hvor meget nyt jeg vil prøve af,« lyder det fra Johnny Robertson. De diskuterer fordele og ulemper ved at introducere forskellige jokes. Samtidig er det, som om de allerede varmer op til at indtage scenen, de indtræder langsomt i en særlig komikerrolle, mens de opfører små parodier og improviserer vittigheder for hinanden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Søren Kristensen

Det er ikke kun økonomien der er ramt af inflation.