Nina Rask ser komikken som meget magtfuld, og det forpligter

DR’s satiriker Nina Rask synes, at comedy kan være en fantastisk genre, fordi den får os til at grine ad os selv. Men den kan også være farlig, fordi komikerne ikke behøver stå til ansvar for de ting, de siger på scenen

Nina Rask fik stor succes med P3-serien ’Too Sune’, hvor hun parodierer en mandlig standupkomiker.

Anders Rye Skjoldjensen

Kultur
3. marts 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Nina Rask er sjov. Det synes de talrige medier, der har interviewet hende om comedygenren i løbet af det seneste år, det synes hendes 30.000 følgere på Instagram, der følger med i de korte satiresketch, hun deler online, og da jeg for et par uger siden spurgte gymnasieeleverne på Christianshavn Gymnasium om, hvem der får dem til at grine, gik navnet også igen.

På hendes instagramprofil kan man for eksempel finde en sketch, hvor Rask spiller rollen som formand for ’Straight Pride’, et heteroseksuelt modsvar til den årlige Prideparade i København. Her præsenterer hun årets program, der er så kønsnormativt og ufarligt som overhovedet muligt: L.O.C. og Christoffer skal stå for den musikalske underholdning, man kan blandt andet deltage i workshoppen ’stay in missionary’ (bliv i missionærstillingen), fortæller Rask begejstret med kasketten på sned. Det er i virkeligheden en meget typisk Rask-sketch: Hun er selv queer og har en flydende kønsidentitet og benytter derfor ofte sin satire til at undersøge samfundets kønsnormer. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her