litteraturpris
Læsetid: 20 min.

Her er de ti nominerede bøger til Informations litterære pris

Årets nominerede bøger til Montanas Litteraturpris pris kan tale med om det reproduktive arbejdes betydning op gennem historien. De inddrager nye perspektiver på verden og vender desuden vores opmærksomhed direkte mod sproget. Læs, og kom med, når litteraturen fejres, og årets prismodtager findes ved en prisceremoni i Den Sorte Diamant den 6. marts
Kultur
10. februar 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

De ti nominerede bøger til Montanas Litteraturpris 2022 er fornyende og særlige. Det er et krav for overhovedet at komme i betragtning til prisen. Det gør dem til gode samtalepartnere – eller gode til at sætte samtaler i gang. Det sidste er ikke et formelt vedtaget krav, men nok blot en sidegevinst, der følger med kravet om fornyelse.

Ikke desto mindre vil de samtaler denne gang have reproduktivt arbejde og natur i centrum. De vil inddrage hidtil tavse medborgeres perspektiver på verden og historien. Årets nominerede bøger vender desuden vores opmærksomhed direkte mod sproget.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Katrine Christiani

Tak for at vælge en masse forskelligt denne gang. Dejlig bredde.

For en der oftest vælger udenlandske forfattere, er det skønt at information.dk har denne litteraturpris, som anledning til at fejre og fremhæve dansk litteratur. Uden var jeg da på den!