Portræt
Læsetid: 10 min.

Tv-aktuelle Harrison Ford mestrer både det dramatiske og det komiske

I en alder af 80 år er filmstjernen Harrison Ford vendt tilbage til det tv-medie, han ikke har optrådt i siden 1970’erne. Vi tegner et portræt af skuespilleren, der mestrer det komiske i komedieserien ’Shrinking’ og det alvorlige i dramaserien ’1923’

Mange af de figurer, som den nu 80-årige Harrison Ford har spillet gennem sin karriere, har haft noget livstræt eller desillusioneret over sig, en manglende tiltro til sine medmennesker og til verdens fremtid.

Chantal Anderson

Kultur
10. februar 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Der findes en sjov video med Harrison Ford fra 2016, hvor han skal holde tale ved American Film Institutes hyldest til filmkomponisten John Williams. Williams har lavet musik til stort set alle Steven Spielbergs film, inklusive Indiana-Jones-trilogien, hvor Ford har hovedrollen, og da skuespilleren indtager scenen, er det til tonerne af den velkendte temamusik fra Indiana Jones.

»Den forbandede musik følger mig overalt,« siger en tilsyneladende gnaven Ford, da han når frem til mikrofonen. Han har et stort, vildtvoksende, hvidt fuldskæg, og hans stemme har den dybe, rustne klang, den har fået med årene. Publikum, inklusive Williams og Spielberg, der sidder ved siden af hinanden på et podium, griner stort.

»Den spilles, hver gang jeg går ind på en scene. Den spilles, hver gang jeg går ud af en scene,« siger han så, opgivende, og slår ud med hånden.

»Det er værre endnu … den spillede på operationsstuen, da jeg skulle have min koloskopi!«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her