I denne uge blev der kastet lort efter en kritiker og et nyt job efter Pharrell Williams

De har det altid lidt vildere i Tyskland, hvor en balletdirektør kastede en hundelort efter en kritiker. I Iran har de løsladt filminstruktøren Mohammad Rasoulof, men kun midlertidigt. I Danmark har Det Kongelige Teater fyret Kirsten Olesen
De har det altid lidt vildere i Tyskland, hvor en balletdirektør kastede en hundelort efter en kritiker. I Iran har de løsladt filminstruktøren Mohammad Rasoulof, men kun midlertidigt. I Danmark har Det Kongelige Teater fyret Kirsten Olesen

Nadia Schlosser

Kultur
17. februar 2023

Hver uge samler Informations kulturredaktion et potpourri over kulturelle begivenheder og særligheder, som har optaget dem.

Balletkritikeren, der ville vide, hvem der havde lavet lort på hendes hoved

Chefen for balletkompagniet ved Hannover Staatsoper, Marco Goecke, tværede lørdag aften en hundelort ud i hovedet på kritiker Wiebke Hüster til en premiere i operahuset. Wiebke Hüster havde, ifølge The New York Times, taget en pause fra aftenens ballet, da balletdirektøren dukkede op foran hende uden for salen og tog en plastikpose med hundelort op af lommen. Samme morgen havde Hüster i Frankfurter Allgemeine Zeitung anmeldt Goeckes seneste værk meget kritisk, hvor hun blandt andet skrev, at publikum ville blive skiftevis »sindssyge og dræbt af kedsomhed« ved at se stykket, hvilket Goecke ikke var tilfreds med. Dette forklarer, uden retfærdiggørelse, det voldsomme angreb. Tilbage er spørgsmålene; hvem tilhørte lorten? Og hvorfor lå den i Goeckes lomme?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her