I denne uge kom endnu en chatbot ind i kampen og iransk ’American idol’-sanger vandt en Grammy

Hvis du tænker, at ’Halløj på badehotellet’ er fortid, og at Bruce Springsteens arbejderklassefans har råd til hans koncertbilletter, så tro om igen
Hvis du tænker, at ’Halløj på badehotellet’ er fortid, og at Bruce Springsteens arbejderklassefans har råd til hans koncertbilletter, så tro om igen

Nadia Schlosser

Kultur
10. februar 2023

Hver uge samler Informations kulturredaktion et potpourri over kulturelle begivenheder og særligheder, som har optaget dem.

 

En poetisk chatrobot ser dagens lys

Da chatbotten ChatGPT3, hvis navn alle og enhver kludrer i, når de forsøger at udtale det, blev lanceret i efteråret, forlød det, at Google rystede i bukserne. For den kunstige, talende intelligensmaskine kunne pludselig koge oplysninger (og misinformation) sammen til formfuldendte sætninger i stedet for bare at give dig en liste over links. Og således truede ChatGPT3 med at vippe søgemaskinen af pinden som internettets hovedindgang.

Men se nu: Ifølge The New York Times lancerer Google snart deres egen kunstige intelligens-bot.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jesper Johannsen

Sidste fredag spurgte jeg Chatbot-GPT3 om de 7 rigtige i lørdagslotto.

- Jeg vandt.

Jesper Johannsen

Fremtidens undervisning bør gå mere ind på kreativitet og innovation. Så kan en chatbot tage sig af trivialiteterne, som ingen alligevel har brug for - Man kunne jo så også helt lade være. Men hva. Sådan er der jo så meget overflødig og tidsrøvende vi alle skal tage stilling til 24/7 i den moderne digitale verden, hvor et enkelt klik sender millioner af beskeder af sted yil lige så mange modtagere. Før digitaliseringen holdt man lidt igen. For da kostede det 5,25 kr. pr. styk.