Yevgenias dagbog: »Jeg troede, Ukraine hurtigt ville få tilstrækkeligt med våben, så folk holdt op med at dø«

Da jeg begyndte at skrive min dagbog den 24. februar 2022, troede jeg, at hver enkelt nyhed fra denne krig måtte blive den udløsende faktor for en række hurtige forholdsregler og handlinger
Februaraften i Kyiv.

Februaraften i Kyiv.

Emile Ducke

Kultur
24. februar 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Den ukrainske forfatter og fotograf Yevgenia Belorusets er taget hjem til Kyiv. I begyndelsen af krigen skrev hun til Information om krigen i sin by og sit land, men også om forsøget på at opretholde en hverdag. Nu har hun i en periode boet i Berlin, men er midlertidigt tilbage i den krigsramte by. Find alle tidligere dagbogsopslag her.

Tirsdag den 31. januar 2023

Toget, der tager mig til Ukraine, er fyldt. I min vogn er der næsten kun kvinder. Jeg deler kupé med en kvinde, som er tavs og nogle gange begynder at grine. Hun har været i Polen en uge. Der besøgte hun sin veninde og hyggede sig, men nu skal hun endelig tilbage til Ukraine. Nogle gange bliver vores tavshed afbrudt. I de lange perioder, hvor toget holder stille, passerer pas- og toldkontrollører. Så udveksler vi nogle ord. Hun husker tilbage på februardagene sidste år.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her