SERIEFOLK

BBC suspenderer fodboldkommentator Gary Lineker på grund af tweet og møder kritik

Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Velkommen til FOLK, Informations daglige sladderspalte, hvor ingen er for høj, og ingen er lav nok til at flyve under radaren
Kultur
13. marts 2023
  • Gary Lineker I · »Vi tager langt færre flygtninge end andre store europæiske lande,« skrev den britiske fodboldkommentator i sidste uge på Twitter og sammenlignede det sprog, hans politikere bruger, med det, »som blev brugt i Tyskland i 30’erne«. Så blev han suspenderet fra sit job på BBC.
  • Gary Lineker II · Efter tweetet og suspenderingen spurgte analyseinstituttet YouGov et repræsentativt udsnit af briterne, om de mente, at »sportskommentatorer på BBC må have lov til at udtrykke deres politiske holdninger« på sociale medier og i interview. Det mente 46 procent. 33 sagde nej.
 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her