Prisuddeling
Læsetid: 8 min.

Filmredaktørens forudsigelser: Kompleks film om generationskløft bliver årets store oscarvinder

Det er ikke hvert år, at der er så mange værdige vindere af en Oscar for Bedste Film som i år. Informations filmredaktør lægger som altid hovedet på oscarblokken og forudsiger, hvem der kommer til at vinde ved årets prisuddeling natten til mandag. Og slår fast, hvem der burde vinde
Filmen ’Everything Everywhere All at Once’ har ikke færre end 11 oscarnomineringer, og Ke Huy Quan og Michelle Yeoh har allerede vundet en SAG-award for bedste mandlige birolle og kvindelige hovedrolle i filmen.

Filmen ’Everything Everywhere All at Once’ har ikke færre end 11 oscarnomineringer, og Ke Huy Quan og Michelle Yeoh har allerede vundet en SAG-award for bedste mandlige birolle og kvindelige hovedrolle i filmen.

Mario Anzuoni

Kultur
11. marts 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Bedste Kvindelige Birolle

Meget tyder på, at Daniel Kwan og Daniel Scheinerts Everything Everywhere All at Once, der scorede ikke færre end 11 oscarnomineringer, også bliver årets store vinder af de gyldne statuetter. Det er et usædvanligt, originalt, ambitiøst og utroligt underholdende værk, der handler om en midaldrende, kinesisk-amerikansk indvandrerkvinde (spillet af Michelle Yeoh), som har et gevaldigt torskegilde hængende over hovedet og samtidig må tage sit liv og sit ægteskab op til revision. Filmen blander på veloplagt og næsten magisk vis superheltemytologi, actionkomedie, tidsrejsefantasi, ægteskabsdrama, immigrantfortælling og en historie om generationskløfter – og så er den fuld af vidunderlige skuespilpræstationer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

jens christian jacobsen

Naturligvis skal en film og en rolle som indvandrerkvinde, der undslipper røde Kinas skrækkelige kommunisme vinde en amerikansk pris. Også ved dette rhine-stone glitrende og fantastisk overvurderede US-show slår den anti-kinesiske propaganda igennem. Og heldigvis kom de jo til det kærligt omfavnede Amerika.

En film, der har et budsskab, som man ikke sympatiserer med, kan på trods af det være en fantastisk god film. Clint Eastwoods "Million Dollars Baby" er sådan en film. Hovedpersonen spillet af Hilary Swank kommer fra dårlige sociale kår med en moder, der helt åbenlyst ønsker at leve af sin overførselsindkomst. Hovedpersonen er derimod en fighter, der på trods af sin baggrund, får succes ved hårdt arbejde. Hilary Swank bliver i filmen personificeringen af den "amerikanske drøm". Alligevel kan jeg varmt anbefale man ser filmen. At Clinten og Morgan Freeman spiller med gør ikke filmen dårligere. Det er som at gense gamle venner. Det kan måske sammenlignes lidt med at se en Erik Clausen film herhjemme. Lige meget hvilken rolle han spiller ser man Erik Clausen.