Forfatter Mithu Sanyal: Vi slipper ikke af med racisme, før vi også har menneskeliggjort hvidhed

Indisktyske Mithu Sanyal har skrevet samtidens teorier om race, køn og identitet ind i en idéroman, som også er en dannelsesroman for hovedpersonen, for Sanyal selv og for alle dem, som skal finde ud af at leve med blandet oprindelse i det 21. århundrede

Illustration: Jesse Jacob

Kultur
17. marts 2023

Det var en grusom begivenhed for en kvinde i USA, da hun for nogle år siden blev afsløret som hvid. Rachel Dolezal, som hun hed, var underviser i Africana Studies, lokalformand for en borgerrettighedsbevægelse for farvede, NAACP, og kendt som det, amerikanerne kalder PoC: Person of Color. Hendes moralske og intellektuelle autoritet var baseret på, at hun identificerede sig som blanding af indfødt amerikaner og sort. Da hendes hvide forældre stod frem og fortalte om hendes oprindelige identitet, blev det til en intellektuel skandale, der førte til fyring og fratagelse af tillidserhverv, og en nyhed, som gik hele verden rundt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Genialt! Sagde jeg, som er blandet dansk-grønlandsk og genkender de fleste aspekter