Hædrende litteraturpris går til forfatter uden prangende akademiske titler eller skandaler

50.000 dollar, statuette og klapsalver går til den for bogkortbestyreren ubekendte indiske Vinod Kumar Shukla. Hun kan allerede lide ham. Bogmesse i Frankfurt begynder samtidig med den tredje ytringsfrihedsuge, som markerer flere historiske dage
50.000 dollar, statuette og klapsalver går til den for bogkortbestyreren ubekendte indiske Vinod Kumar Shukla. Hun kan allerede lide ham. Bogmesse i Frankfurt begynder samtidig med den tredje ytringsfrihedsuge, som markerer flere historiske dage
Kultur
24. marts 2023

Hver uge bringer vi dig bognyheder og litterær sladder fra det store udland, faglitteratur såvel som skønlitteratur.

OG PRISEN GÅR TIL

INDIEN OG USA

Siden 1963 har PEN America Literary Awards uddelt priser i diverse kategorier: videnskabsformidling, lyrik, biografi, novelle, drama, roman, børnelitteratur og så videre. De helt store og fine priser er career achievement-priserne, og den store blandt dem er PEN/Nabokov Award for Achievement in International Literature. Prisen uddeles til en nulevende forfatter, hvis »kunstneriske virke – enten skrevet på eller oversat til engelsk – er på højeste niveau inden for fiktion, nonfiktion, poesi og/eller drama, vedvarende originalt og håndværksmæssigt fuldendt.« Som anerkendelse for den kraftpræstation er der ud over klapsalver, statuette og stigende bogsalg også 50.000 dollar. Alt det gik i år til indiske Vinod Kumar Shukla. Hvem er nu han?

 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her