Instruktør Jannik Hastrup: »Jeg har set havet dø, og det har sat sit spor i mine senere film«

Med årene har den 81-årige filminstruktør Jannik Hastrups oplevelse af havet ændret sig, og mens han i ’Bennys badekar’ skildrer den forunderlige undervandsverden, handler ’Samson og Sally’ om menneskets vold mod selvsamme verden
I filmen ’Bennys badekar’ går drengen Benny på opdagelse i den fantastiske og fantasifulde verden under vandoverfladen.

I filmen ’Bennys badekar’ går drengen Benny på opdagelse i den fantastiske og fantasifulde verden under vandoverfladen.

Foto fra filmen

Kultur
31. marts 2023

Fortalt til Klara Hegnet

»Jeg kan huske en film, der gjorde et meget stort indtryk på mig, da jeg var omkring 14 år gammel. Den hed En verdensomsejling under havet. Den film har hele tiden ligget i mig og ventet på, at jeg selv skulle lave noget om havet, for havet er jo vores alle sammens mor – den fornemmelse får jeg i hvert fald, når jeg står ved havet. Ligegyldigt om det er store voldsomme bølger eller smult vande. Og fordi jeg er animator, hvor man skal være god til at vise, hvordan ting bevæger sig, har jeg brugt meget tid på at betragte havet og bølgerne, hvordan de bevæger sig og brydes mod kysten.«

»Bennys badekar, som jeg instruerede sammen med Flemming Quist Møller, der skrev historien, handler om, hvad man kan opleve under vandet og i fantasien. Benny og hans familie bor i Høje Gladsaxe, og Benny keder sig gevaldigt. Men så en dag går han ned til mosen og fanger en haletudse. Han løber hjem og hælder den ned i familiens badekar, og haletudsen bliver pludselig levende og får en stemme. ’Kom herned, Benny! Der er meget sjovere at være,’ siger haletudsen.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her