Podcast
Læsetid: 1 min.

Podcast: Mindre gode mennesker kunne have optur over, at vælgerne straffer regeringspartierne

I denne uges Radio Information gør vi status over ligelønnen her 50 år efter indførelsen, vi taler om en film om de ’moralsk åndsvage’, og så vender chefredaktøren forskellige mulige følelser i forbindelse med vælgerflugten fra regeringen efter bededagsballaden
I denne uges Radio Information gør vi status over ligelønnen her 50 år efter indførelsen, vi taler om en film om de ’moralsk åndsvage’, og så vender chefredaktøren forskellige mulige følelser i forbindelse med vælgerflugten fra regeringen efter bededagsballaden
Kultur
10. marts 2023

Det er 50 år siden, at Danmark, efter årtiers kamp, fik sin første overenskomst med ligeløn. Et halvt århundrede senere er ligelønsspørgsmålet stadig omdiskuteret. For tallene viser, at kvinderne fortsat halter bagefter. Men er der gode forklaringer på det? Og betyder det i så fald, at løngabet er retfærdigt? Louise Drivsholm fortæller.

Anita Brask Rasmussen har set filmen Ustyrlig af instruktør Malou Reymann, der fortæller historien om de kvinder, der blev sendt til kvindehjemmet på Sprogø i perioden 1923 til 1962 igennem pigen Maren. Men den er også historien om, hvordan åndssvageforsorgen blev en hjørnesten i den unge velfærdsstat. Og måske hænger noget af det ved.

»Man kan ikke kan ignorere, at indretningen af arbejdsmarkedet og familielivet i dag i en vis grad stadig er formet af, at velfærdsstaten har brug for, at det er forbundet med skam at være unyttig og at bevæge sig uden for konformiteten,« skriver Anita.

Og så er Rune Lykkeberg her også. Til en optur over, at vi er så gode mennesker, at vi ikke kunne drømme om at godte os over, at regningspartierne fik en seriøs lussing i den seneste meningsmåling.

Podcast

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste overblik over ugens vigtigste historier. Vært Anna von Sperling får besøg af avisens skribenter, og Rune Lykkeberg serverer ugens optur.

Seneste podcasts

 • Podcast: Aborthistorier, våbeneksport til Israel og popmusik, der heler

  31. marts 2023
  Denne uges Radio Information handler om de kvinder, der har været så gavmilde at dele deres aborthistorier med os. Om bomber, der bliver smidt over Gazastriben af fly med danske dele. Og så skal vi til Thomas Helmig-koncert med Rune Lykkeberg
 • Podcast: Velfærdsstatens krise, klimapanelets advarsler og Spielbergs formative år

  24. marts 2023
  I ugens Radio Information skal vi tale om en ny film af Steven Spielberg, om krisen i velfærdsstaten – der måske ikke er så akut alligevel – og om IPCC’s rapport, der sammenholdt med den manglende danske klimahandling er helt surrealistisk.
 • Podcast: Højreekstrem radikalisering på teenageværelset

  17. marts 2023
  I denne uges Radio Information dykker vi ned i et højreekstremt onlinefællesskab, hvor unge helt ned til 13 år deler videoer af hængninger og masseskyderier. Vi når også omkring Christoffer Guldbrandsens nye film om Roger Stone – og om frygten for en ny global finanskrise efter krakket i Silicon Valley Bank i USA

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Jeg er så et af de mindre gode mennesker.

Lad dem falde. Uanset, at et valg kunne betyde et skift fra centrum-racisterne SVM, til de sorte yderfløjsracister DF NB V K.

De danskere, der efter min mening stemte forkert, fordi de lod deres racisme overtrumfe ønsket om en moderat venstreorienteret regering, de kan jo så vælge de rigtige, fuldtonede nazionalister, eller de kan vælge SF/Ø for en traditionel socialdemokratisk politik, som Anker Jørgensen eller Sven Auken ville kunne have støttet.

Modsat mange andre, kan jeg ikke se, at Mette har bedraget nogensomhelst. Hendes autoritære holdninger var velkendte før valget. Her er helt naturlige konsekvenser af at stemme på en særdeles ubehagelig person.