Podcast
Læsetid: 1 min.

Podcast: Velfærdsstatens krise, klimapanelets advarsler og Spielbergs formative år

I ugens Radio Information skal vi tale om en ny film af Steven Spielberg, om krisen i velfærdsstaten – der måske ikke er så akut alligevel – og om IPCC’s rapport, der sammenholdt med den manglende danske klimahandling er helt surrealistisk.
I ugens Radio Information skal vi tale om en ny film af Steven Spielberg, om krisen i velfærdsstaten – der måske ikke er så akut alligevel – og om IPCC’s rapport, der sammenholdt med den manglende danske klimahandling er helt surrealistisk.
Kultur
24. marts 2023

Steven Spielbergs nye film ’The Fabelmans’ er et poetisk, morsomt og indsigtsfuldt værk af en moden mester, der med klarhed ser tilbage på de hændelser i hans barndom, som formede hans videre færd både menneskeligt og karrieremæssigt. Det er interessant i sig selv, men barndommens begivenheder er samtidig små ledetråde til hans enorme bagkatalog. Filmredaktør Christian Monggaard fortæller om filmen. Om at stortude til E.T. i biografen som 10-årig med sin fraskilte mor. Og om en instruktør, som han mener er kunstnerisk underkendt.

Vi skal også tale om krisen i velfærdsstaten. Mette Frederiksen mener, at advarselslamperne blinker, og vi står ved en skillevej for velfærdsstaten. Men ser fremtiden virkelig så dyster ud? Louise Drivsholm har talt med en række velfærdsforskere, der nedtoner kriseretorikken og har svært ved at se det nye i de problemer, som statsministeren peger på.

Rune Lykkeberg har ikke lyst til en optur i denne uge. For rapporten fra det internationale klimapanel IPCC tegner et dystert, dystert billede, samtidig med at det politiske system virker apatisk som aldrig før. Det er surrealistisk, men det er virkeligt. »Vi har en regering, som fører ansvarlighedspropaganda, men svigter det største ansvar,« skriver Lykkeberg. »Et politisk system besat af at forsvare sig, men som aldrig for eftertiden vil kunne forsvare det aktuelle klimasvigt«.

 

Podcast

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste overblik over ugens vigtigste historier. Vært Anna von Sperling får besøg af avisens skribenter, og Rune Lykkeberg serverer ugens optur.

Seneste podcasts

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her