Feature
Læsetid: 13 min.

Popmusikforsker: »Generation Z er de ultimative kulturelle altædere«

TikTok er omdiskuteret, og kulturbrancher må ændre deres taktikker for at imødekomme algoritmen, men med til historien hører, at det er en perfekt platform for den fordomsfrie og eklektiske unge kulturforbruger, der sagtens kan lytte til Mozart, Avril Lavigne og Boney M. samtidig

Emma Koldbæk

Kultur
24. marts 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

En dreng i gråt, stilrent joggingtøj, en gul hue og gule crocs står helt stille med armene over kors i et køkken. En violin glider dramatisk op og ned i en ørehængende diskofrasering. »Hvad skal der mon ske?« – tænker man, men maks. i to sekunder, før et bombastisk elektronisk trommebeat ramler ind i lydbilledet, simultant med at drengen hopper ned på hug og begynder at sparke benene skiftevis ud til hver side i, hvad der ligner en overdreven version af en russisk folkedans. Sangen, han danser til, viser sig at være en opskruet version af Boney M.s hit »Rasputin« fra 1973 – om mystikeren, der forførte store dele af det russiske hof umiddelbart før dets undergang. Her er nummeret dog remixet i klubmusikstil i forhøjet tempo og tilsat synthesizere. Resultatet er denne 30 sekunders endorfinmættede sukkerrus af en video.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her