Sådan laver man et gigantisk copy-paste af verdenslitteraturen

Leg med læsning, og følg oprulningen af en sær litterær skandale. Det er denne uges Bognyt fra resten af verden
Leg med læsning, og følg oprulningen af en sær litterær skandale. Det er denne uges Bognyt fra resten af verden
Kultur
10. marts 2023

Hver uge bringer vi dig bognyheder og litterær sladder fra det store udland, faglitteratur såvel som skønlitteratur.

EN LILLE LITTERÆR ODYSSÉ

LITTERATURHAVET

Bogkort foreslår her en lille leg med læsning. Lad os kalde den en lille litterær odyssé: Læs en skønlitterær bog efter eget valg. Hvis De vælger en bog af en kanoniseret eller en kontemporær og populær forfatter bliver rejsen lettere, de skal nemlig dernæst spørge Google, hvilke andre forfattere pågældende forfatter er inspireret af. Vælg en af disse forfatteres bøger. Læs den og led efter ligheder med den foregående. Spørg Dem selv, hvor grænsen inden for det skønlitterære går mellem inspiration og plagiat. Forhold Dem både til det juridiske og det kunstneriske aspekt. Gentag proceduren igen og igen. Læs dem gennem tiår eller årtusinder. Læs Dem fra sprog til sprog, land til land, kontinent til kontinent. Læs til De ikke gider at lege mere, og kom så hjem til den lille lune bogklumme i landets mindst ringe dagblad – og læs videre:

EN SÆR SKANDALE I

AUSTRALIEN

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her