Se flere film, og kig mindre på Harry og Meghan

I denne uge er kulturgangen optaget af, at Harry og Meghan er så optaget af, at de ikke synes, at vi skal være så optaget af dem. Og så af, at Zulu langt om længe lukker, og at purunge Reiley er en halvgammel gubbe
 

 

Carl Emil Arnfred

Kultur
3. marts 2023

Hver uge samler Informations kulturredaktion et potpourri over kulturelle begivenheder og særligheder, som har optaget dem.

Film tvinger dig ind i nuet

For en kulturredaktion er det egentlig en ikkenyhed. Men da vi lever i en verden fuld af andre mennesker, der synes, at vi har for meget skærmtid, var den en dejlig nyhed, som Politiken bragte i denne uge: At man faktisk slapper mere af ved at se en film end ved bare at slappe af.

Forskerne bag et nyt studie lod 176 personer hjerneskanne, mens de henholdsvis blev stillet en række prøver, fik vist klip fra forskellige film og bare blev overladt til at slappe af. »Umiddelbart troede jeg ikke, at man ville være lige så afslappet, når man så film, som når man bare slapper af. Men forsøgspersonerne slappede faktisk mere af, når de så film,« siger Morten Kringelbach, professor i neurovidenskab ved både Oxford og Aarhus Universitet til Politiken.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her