»Kan man egentlig stadig bruge ’Det sagde hun også i går’-joken,« spørger Emilie Nørby sin far, Mads Nørby, der sidder ved siden af hende i sofaen.
»Ja, det synes jeg sagtens, man kan,« svarer han og fortæller om dengang, han arbejdede som skuespiller på Odense Teater i 2012 og spillede med i forestillingen Love and Money, hvor en taburet skulle hæves og sænkes.
»Det var skuespilleren Louise Davidsen, der sad på taburetten, og når vi havde prøver op til forestillingen, havde hun mange spørgsmål som: ’Jamen, skal jeg sætte mig på den, og så køre den helt i bund?’ eller ’skal jeg ned i små ryk og så hele vejen op?’. Det var umuligt for os andre ikke at sige ’Det sagde hun også i går’,« fortæller han og konkluderer med et grin:
»Det er jo skide sjovt.«
Emilie Nørby griner også, men tilføjer så lidt mere eftertænksomt: »Der kunne godt være nogle udgaver af joken, som jeg ikke synes var så sjove.«
Vi har i hvert fald en udfordring mht. humor i disse tider, wokenismen og den rabiate nyfeminisme, metoo osv. synes virkelig at gøre stor skade på denne med deres meget snævre og usikre bånd for hvad der er tilladt.
Man kan sige det kort, den gode stemning er ødelagt og ingen tør fyrre en joke af for lige at løsne op og genetablere denne, for måske nogle jo kunne blive krænket eller misforstå.
Peter Hansen, jeg har personligt ikke en "udfordring med humor i disse tider".
Hvilke jokes er det, du gerne vil høre eller fyre af i disse tider, og som du synes, du bliver hindret i at fyre af eller høre?
Du kan ikke engang stave til "fyre", men du er sikkert over fyrre.
@Anders Oere
Undskyld hvis du følte dig støt og jeg krænket af mit indlæg, inklusiv min dårlige stavning, undskyld, undskyld og atter undskyld, din humørspreder.
Men kan du ikke prøve at skrive en sjov og politisk korrekt woke joke så vi lige kan få det gode humør retur, og hvis den er sjov, så tager jeg hatten af for dig, det er min udfordring til dig og så tager vi den derfra.