Maskulinitetsideal
Læsetid: 9 min.

Andrew Tate er mistænkt for voldtægt og menneskesmugling. Alligevel har han greb om danske børn og unge

Internetfænomenet Andrew Tate er det seneste år blevet varetægtsfængslet og udelukket fra flere sociale medier, men danske børn og unge ser stadig hans indhold. Det bekymrer Red Barnet, forældre og lærere, for hvad er det symptom på, og hvordan skal han håndteres?
Den kontroversielle influencer Andrew Tate er på nuværende tidspunkt varetægtsfængslet og i husarrest grundet mistanker om voldtægt, menneskesmugling og organiseret kriminalitet.

Den kontroversielle influencer Andrew Tate er på nuværende tidspunkt varetægtsfængslet og i husarrest grundet mistanker om voldtægt, menneskesmugling og organiseret kriminalitet.

Mihai Barbu

Kultur
5. april 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

»Kvinder er det ultimative statussymbol. Folk tror, jeg render rundt med disse ludere, fordi jeg kan lide sex. Det har ikke noget at gøre med grunden til, at jeg render rundt med disse kællinger. Jeg har disse kællinger med mig, så alle ved, hvem den ægte Don Juan er.«

Denne antifeministiske knytnæve af en udtalelse kommer fra Andrew Tate. På blot et år er han gået fra at være en nærmest ukendt person til at være på en hel ungdomsgenerations læber, og han har med sin trænede krop, opknappede skjorter og svinedyre sportsvogne sat ild til internettet. Her har han i diverse YouTube-interview sammenlignet kvinder med hunde og udtalt, at hvis hans nogensinde fik en søn, der blev en »nørd uden muskler«, så ville han udfordre ham til tvekamp til døden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Malene Wiinblad

Godt at Information tager sådan et emne op også for os der er over 50 år og måske ikke følger med i tiktok og hvad teenagere er optaget af. Jeg tænker at det er forventeligt at der kommer et push back fra mænd som nu åbenbart er repræsenteret af Andrew Tate. Det virker temmeligt stygt men på en måde 'bare' en italesættelse af den måde vores samfund styret af mænd har set på kvinder i mange hundrede år. Jeg er enig med Christian Mogensen i at det er vigtigt at forholde sig til hvorfor unge drenge synes at det er interessant og tillokkende. Jeg tænker at de muligheder i Danmark for drenge til at gøre ting, som i hvert fald, i mange år har været opfattet som drenge/mandeting. Nu vil jeg ikke lige definere hvad de ting er men jeg tror bestemt at det er vigtigt at lytte til hvad drenge/mænd tænker og gerne vil i forhold til at udfolde sig som mand.

Nova Lone Jespersen, Hanne Ribens og Gitte Loeyche anbefalede denne kommentar

Meget tankevækkende artikel om, hvad der er oppe og nede i den nye giftige maskulinitetskultur, som åbenbart hærger i mange drengefælleskaber både on- og offline.
Jeg tror, Christian Mogensens rammer ganske plet med sin diagnose af årsagen til Tates succes: »Hans oneliners og hans punchlines taler direkte ind i en pubertær forargelseskultur, som desværre bare er eviggyldig. Han er ’sjov’, siger tingene, ’som de er’, og han er en, der kan pisse ens forældre af, gøre pigerne vrede og tale ned til de svage drenge,« .
Det må kunne lade sig gøre at få drenge/unge mænd inddraget i ligestillingsdebatten på en mere konstruktiv måde og diskuteret nogle for alle parter sundere maskulinitetsidealer end dem, denne primitive alfahan tilbyder!

Nova Lone Jespersen, Rasmus Kristiansen, Frederik Schwane, Hanne Ribens, Steffen Gliese, Eva Schwanenflügel, Mogens Holme og Gitte Loeyche anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Han er jo et fænomen, der hærger alle kulturer - og som stik imod det, disse unge drenge tror, direkte er med til at sikre, at de bliver de stående, hvor de er, uden af komme fremad i livet.
Han er jo bare luksusudgaven af bandelederen nede på pladsen, der også storforbruger unge, rodløse mænd (og kvinder, på en anden måde), som ikke helt har fået med sig, hvad man kan gøre for at få et relativt fedt liv uden at lade det gå ud over andre.

Rune Stilling, Rasmus Kristiansen, Fam. Tejsner, Herdis Weins og Johannes De Fine Licht anbefalede denne kommentar
Mathias Kvolsgaard

Jeg kan ikke se hele artiklen, så måske er dette allerede nævnt.

Andrew Tate er en helt legitim verdensmester kickboxing. Tilmed i 2 vægtklasser.

Det er ikke noget man kommer sovende til, og der har Tate en hel del godt at sige ift. selvdiciplin, motivation og selvbedring.
Heraf kommer næsten hele Tates troværdighed, og hvis det stoppede der, ville der i min mening være meget få der ikke vil sige han er et fantastisk rollemodel.

Det stopper desværre ikke der.

Ift. oneliners og punchlines. Det er sådan socialemedier fungerer i dag, hvis du ikke kan holde det kort og til pointen, gør du det meget svært for dig selv at promovere dit indhold. (Tænk Twitter, Tiktok, Youtube shorts mm)

Steffen Gliese

Jeg kan, Mathias Kvolsgaard, godt have svært ved at anerkende et verdensmesterskab i kickboxing som legitimt.

Mathias Kvolsgaard

Jeg ved ikke hvad jeg skal sige til det Steffen Gliese.

Har du også svært ved at anderkende Jonas Vingegaard som Tour de France vinder?

Steffen Gliese

Nej, Mathias Kvolsgaard, jeg har besvær med at anerkendes det som et arbejde.

Niki Dan Berthelsen

@Mathias Kvolsgaard

Man kunne vel anerkende hans titler og evner, uden at være enig I hans syn på kvinder?

Det ene fordrer jo ikke nødvendigvis det andet?