Ugens anbefalinger: Dokumentarfilm om sorg og fugle, interview med gådefuld forfatter og en farseltegneserie

I dokumentaren ’Bjergene’ finder brødre sammen, da yngstebror Alex går i hundene i Nordnorge, og i Skønlitteratur på P1 deler forfatteren Solvej Balle ud af erfaringen med at skrive på en roman i 36 år
I dokumentaren ’Bjergene’ finder brødre sammen, da yngstebror Alex går i hundene i Nordnorge, og i Skønlitteratur på P1 deler forfatteren Solvej Balle ud af erfaringen med at skrive på en roman i 36 år

Christian Einshøj

Kultur
21. april 2023

Der findes så mange spændende kulturoplevelser derude. Hver uge anbefaler Informations kulturskribenter noget af det, som de synes, flere burde kende til.

 

Brødre finder sammen i en redningsaktion

DOKUMENTARFILM. Filmen ’Bjergene’ kan lige nu streames på DRTV

Da lillebror Kristoffer dør, finder hans far tilflugt i at filme havens fugle. Da storebror Christian dykker ned i de 30.000 (!) timers videooptagelser for at forstå traumets omfang, begynder han i stedet at artsbestemme dem. Og når alle vi andre i dokumentarfilmen Bjergene bliver lukket ind i familien Einshøj, bliver fjerkræene med latinske navne poetiske pauser fra det knugende følelsesmæssige drama.

I dokumentaren Bjergene undersøger instruktør Christian Einshøj, hvad der skete, da medlemmerne af hans familie flygtede i alle retninger efter det ubærlige tab, ind i skærmen, ud i verden, ind i arbejdet, om bag linsen, og hvad det kræver at fikse det ituslåede. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her