Allerede inden årets filmfestival er begyndt, er der ballade i Cannes

På et pressemøde mandag erkendte den kunstneriske leder på filmfestivalen i Cannes, at der er risiko for, at strømmen bliver kappet under festivalen, fordi de franske arbejdere demonstrerer mod regeringens pensionsreform. Samtidig byder Cannes på en ligestillingsrekord
Cannes-festivalens kunstneriske leder, Thierry Frémaux, holdt i går et pressemøde, der også handlede om andet end det kunstneriske.

Cannes-festivalens kunstneriske leder, Thierry Frémaux, holdt i går et pressemøde, der også handlede om andet end det kunstneriske.

Loic Venance

Kultur
16. maj 2023

Filmfestivalen i Cannes kan i år risikere at blive ramt af strømsvigt. I hvert fald hvis fagforeningen CGT gør alvor af truslen om at kappe strømmen til en eller flere af de store biografer i festivalpalæet – eller måske endda hele festivalpalæet.

Festivalens kunstneriske leder, Thierry Frémaux, udtrykte sin frygt for, at det kunne ske i løbet af de næste 14 dage, da han mandag eftermiddag mødtes med pressen for at svare på spørgsmål om årets festival og film. Men han var forhåbningsfuld i forhold til regeringens forhandlinger med fagforeningen om Macrons forhadte pensionsreform.

»Cannes er beskyttet i 15 dage, men er også et sted, hvor stemmer kan høres,« sagde han og viste sin jakkenål med ukrainske farver frem.

»Det er vigtigt at udtrykke udholdenhed, ikke at glemme Ukraine og for festivalens solidaritet ikke bare at være begrænset til et medieøjeblik. Cannes handler ikke kun om et udvalg af film – det handler om at afspejle, hvad der foregår i verden.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her