Bedst kan godt være billigst, når man sidder mange ved bordet

Kan en traditionstung klassiker som smørrebrødet bevare sjælen, samtidig med at bæredygtigheden kalder? På Egmont-kollegiet er svaret ja. Fem af ugens dage laver de unge på kollegiet mad til hinanden på skift – og spiser derfor bedre, billigere og grønnere, end de ville have gjort det hver for sig

Der er ingen regler om, at maden skal være vegetarisk eller vegansk. Det er bare blevet normen, at fælleskøkkenet laver mad uden kød.

Frederik Danielsen

Kultur
20. maj 2023
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Et stykke soja- og røgmarineret rispapir ligger skråt på venstre side af brødskiven. Ved siden af ligger stegte svampe skåret i tern sammen med en lyserød skive syltet rødløg, der folder sig ud over midten. Til højre en frisk og foldet skive agurk.

Under de fire biroller ligger hovedpersonen smurt ud på brødskiven – leverpostejen. Men ikke, som vi kender den. Den består af bagt champignon, løg, grøntsagsbouillon, lidt allehånde og muskat.

Ja, på tallerkenen ligger en smørrebrødsklassiker: leverpostej med svampe og bacon.

Baconen, om man vil – eller egentlig bare et stegt stykke rispapir er det første, der starter smagsløgene, som den tynde skive nærmest brister, når tænderne rammer den. Den er supersalt, let røget og læner sig op ad den lidt jordede, sødmefulde bund fra leverpostejen. Syren fra de eddikesyltede løg hænger længe på tungen, mens agurken giver bid til en ellers blød oplevelse.

Serveringen på tallerkenen er blot et af fem stykker højtbelagt smørrebrød, som er på menuen i dag.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her