Bognyt takker af: Tag med på en sidste vild og vanvittig rejse til Utopia

Nærværende Bognyt er verdens sidste. Bognytbestyreren har kigget dybt i krystalkuglen efter bemærkelsesværdige fremtidige udgivelser og takker af med en ren omgang godt nyt fra Utopia – det er alt sammen fiktion!
Nærværende Bognyt er verdens sidste. Bognytbestyreren har kigget dybt i krystalkuglen efter bemærkelsesværdige fremtidige udgivelser og takker af med en ren omgang godt nyt fra Utopia – det er alt sammen fiktion!

Emil Thorbjörnsson

Kultur
26. maj 2023

Hver uge har vi bragt dig bognyheder og litterær sladder fra det store udland, faglitteratur såvel som skønlitteratur. Det her er sidste runde bognyt – og det fejrer vi med en omgang fiktion.

ÅR 2121

SALMAN RUSHDIE: SKÆGGET

Irans teokratiske regime skrev litteraturhistorie da det i 1989 udsatte Salman Rushdie for en fatwa. Det var ikke planen, men således bidrog det også til at udødeliggøre hans litterære pragtværk De sataniske vers. I 2121 ser det ud, som om han også selv er blevet udødelig. 174 år gammel fortsætter han veloplagt med at drille de få tilbageværende iranske fundamentalister i deres sidste bastioner; en håndfuld småbyer ved Karun-flodens bredder. I den ramme foregår Skægget; en genskrivning af Gogols satiriske værk Næsen fra 1836. Den historie er ikke spor svær at tænke sig til.

ÅR 2394

BENEDIKT VESSEN: FARVEL TIL SENPATRIARKATET

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

David Zennaro

Fiktion er altid godt. I hvert fald hvis det er godt. Tak for denne gang!

Steffen Gliese

Åh, det var en fornøjelse.