Det er ikke Johnny Depp, men Maïwenn, vi bør diskutere i Cannes

I virkeligheden er det ikke Johnny Depp, der er den mest kontroversielle skikkelse på filmfestivalen i Cannes. Det er derimod den #MeToo-kritiske instruktør Maïwenn, hvis nye film, ’Jeanne du Barry’, tirsdag åbnede festivalen
Instruktøren Maïween og skuespilleren Johnny Depp stillede onsdag op til fotosession efter pressemødet om festivalens åbningsfilm

Instruktøren Maïween og skuespilleren Johnny Depp stillede onsdag op til fotosession efter pressemødet om festivalens åbningsfilm

Gonzalo Fuentes

Kultur
19. maj 2023

CANNES I ugerne inden filmfestivalen i Cannes har der været talt meget om Johnny Depp. Den 59-årige amerikanske skuespiller har en rolle i den franske instruktør Maïwenns Jeanne du Barry, festivalens åbningsfilm. Efter anklager om vold fra sin ekskone, Amber Heard, og to meget omtalte retssager, hvor hun vandt den ene og han den anden, har det vakt kritik, at netop dén film skulle åbne festivalen.

Det er dog ikke svært at forstå, hvorfor festivalens kunstneriske leder, den egensindige og trodsige Thierry Frémaux, valgte Jeanne du Barry. Filmen er et stort anlagt og flot iscenesat drama, som tilmed handler om et stykke spændende fransk historie. Og Depp gør det godt i filmen som den franske kong Ludvig XV, der falder for kurtisanen Jeanne du Barry (Maïwenn selv) og installerer hende på Versailles.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Marie-Christine Poncelet

Jeg synes at det nytter ikke nogle at karikeret Maiwenn s holdninger vedrørende me-too.
Det er nok ikke tilfældig at hun har valgt Johnny Depp og sig selv som hovedroller.
Hendes film om Madame du Barry handler om en unge kvinde der kommer til magten ved at bruge sit køn, det at hun er en kvinde og bliver kongens elskerinden.
Maiwenn tager problemstillingen op om at kvinderne er ikke nødvendigvis ofrer i et ulige magtforhold.
I et interview om sig selv sagde hun: " hvad er grund til at en unge pige kunne ikke bliver forelsket i en mand med status og magt som er ældre end hende selv", det er sådan set hendes egen historie og med vores nutidig me-too briller synes vi at mænd i denne situation burde have anstændighed nok til at holde tilbage.
Det Maiwen siger er at ting er mere kompliceret end så i mænd og kvinder s forholdet og at man kan se at for mange kvinder status og position spiller stadig en rolle i hvorfor de bliver tiltrukket af særlige mænd.
Om det skyldes arven fra det patriarkalske samfund er en anden sag.