Journalist advarede mod globalisering og monopoler for 20 år siden: »Nu vågner vi omsider op«

Ifølge journalist og forfatter Barry C. Lynn er vi vidner til den største revolution i den amerikanske økonomi i 40 år.

Jesse Jacob

Kultur
26. maj 2023

En vinteraften i 2016 blev Barry C. Lynn inviteret til middag hos Elizabeth Warren. Kulinarisk var det ikke nogen stor oplevelse, husker han, men politisk blev det en fantastisk seance. Den aften blev kritiske ideer givet videre til en politisk magthaver på en måde, som var med til at skabe virkelige strukturelle forandringer i den amerikanske økonomi:

»Det var et stort gennembrud for os,« fortæller Lynn i dag fra Washington, DC., hvor han er præsident for tænketanken Open Market Institute, som han selv har grundlagt:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Andreas Munk-Madsen

Hvor nyt er det egentlig? Anti-monopol lovgivning går mere end 100 år tilbage. Nu har man så genopdaget problemet Og løsningerne.

Jeg savner en fortsættelse af artiklen: Hvordan går det med at implementere løsningerne? Det nævnes, at man forbyder fusioner. Men hvor ofte fremtvinger man opsplitninger? Og hvor meget vil staterne betale i tilskud for at hente globaliseret fremstilling hjem? Eller skal vi genindføre toldmure for at støtte urentabel hjemlig produktion?

Det er nok at skrive om her.

Ole Meyer, Jørgen Steen Jørgensen, Steen K Petersen, Susanne Kaspersen, Holger Nielsen, jens christian jacobsen og Torben Siersbæk anbefalede denne kommentar
Torben Siersbæk

Tjae ..
Nyt er bl.a. at kommunikationsmulighederne er en stor smule anderledes nu end da antitrustlovgivningen var ny, og at informationsteknologien giver uanet bedre informationer og at prognostiseringsredskaber kan benytte uendeligt flere data i trendanalyser og dermed som basis for markedsbeslutninger.

Ole Meyer, Holger Nielsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Det er fantastisk, at politikerne rent faktisk har indset, at de er blevet røvrendt af kapitalen. Og at det er muligt at gøre noget, før kuppet var fuldent.

Carsten Sperling, Nova Lone Jespersen, Ole Olesen, Steen K Petersen, Susanne Kaspersen, Ervin Lazar, Holger Nielsen og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Jens Thaarup Nyberg

“ … Journalisterne forstår ikke rigtig det her område, og de er for forbandet dovne til at sætte sig ned og sætte sig ind i det. Det er kvælende. “
Sagde han virkelig det !