Podcast
Læsetid: 1 min.

Podcast: Skibene ved Nord Stream og Annie Ernaux begær

Denne uges Radio Information handler om et russisk fartøj dagene før angrebet på Nord Stream. Om den franske forfatter Annie Ernaux. Og om det reproduktive arbejdes logikker – for dem kan vi li'
Denne uges Radio Information handler om et russisk fartøj dagene før angrebet på Nord Stream. Om den franske forfatter Annie Ernaux. Og om det reproduktive arbejdes logikker – for dem kan vi li'
Kultur
12. maj 2023

Det var et udtryk for »klassisk desinformation« og »grundløse russofobiske insinuationer«, da Dagbladet Information for nylig skrev, at der var russiske flådeskibe i nærheden af Nord Stream-rørene, få dage før rørene blev sprængt i luften. Sådan sagde Maria Zakharova, talspersonen for det russiske udenrigsministerium, i sin ugentlige briefing den 3. maj, hvor hun brugte hele ti minutter på at tale om de nye oplysninger om russiske skibe, som Information havde bragt frem.

Den danske forsvarskommando bekræftede ellers, at den danske patruljebåd Nymfen havde taget 26 billeder af det russiske specialfartøj SS-750 i området øst for Bornholm den 22. september 2022. En af journalisterne bag historien er Bo Elkjær. Han er i studiet og fortæller om, hvordan de har lavet historien.

Og så skal vi tale om litteratur – stor og sexet litteratur. Bodil Skovgaard Nielsen har anmeldt den nye oversættelse af Annie Ernaux’ dagbøger fra perioden, hvor hun var besat af begær efter en russisk diplomat i Paris. Fortabe sig hedder den og er en »forelskelses- og fornedrelsesromanen«, der giver Radio Information mulighed for endelig at tale om den franske nobelprismodtager.

Rune Lykkeberg er her også til en optur over, at en arbejdsopgave, der traditionelt har været udført af kvinder, og som ikke har nydt samme anerkendelse som mændenes arbejde, nu er det, der skal redde kloden.

Som Sandrine Dixson-Declève, medpræsident for Romklubben, siger i denne Langsomme Samtale: »Det har altid været sådan, at når mænd gik i krig, var det kvinderne, som skulle samle det hele op bagefter. De skulle ikke bare sørge for, at mændene fik mad, når de kom hjem, de skulle også sikre, at afgrøderne blev passet, kornet blev høstet, og jorden blev dyrket.«

Vi hylder det reproduktive arbejde!

Lyt med. 

Podcast

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste overblik over ugens vigtigste historier. Vært Anna von Sperling får besøg af avisens skribenter, og Rune Lykkeberg serverer ugens optur.

Seneste podcasts

 • Podcast: Tysklands yderste højre radikaliseres – og det virker

  22. september 2023
  Denne uges Radio Information handler om det tyske højreparti AfD, der har fremgang uden at skrue ned for hverken retorik eller politik og om grønlandske kvinder, der stadig i 2010’erne fik prævention uden samtykke
 • Podcast: Hunter Biden og de planetære grænser

  15. september 2023
  I ugens Radio Information tegner vi et portræt af Joe Bidens besværlige søn, taler om en bondeprotest, der gik i sig selv igen og prøver at begribe de planetære grænser, vi har overskredet
 • Podcast: Fri hash, Jesus-film og en sort sky der lettede

  8. september 2023
  I denne uges Radio Information skal vi høre om en dansk Jesus-film, der fik paven op af stolen, om erfaringerne med lovliggørelse af cannabis og om Rune Lykkebergs optur over, at indvandringskritik ikke længere trumfer alt

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her