Susan Sarandon kræver retfærdighed, Vice kræver konkursbeskyttelse, og ghanesisk konge kræver sit guld tilbage

Der har været gang i retfærdighedssansen i denne uge. Kulturredaktionen ser blandt andet med anerkendende øjne på Susan Sarandon, med ærgrelse på Vice og med begejstring på den grønlandske kunstner Inuuteq Storch
Der har været gang i retfærdighedssansen i denne uge. Kulturredaktionen ser blandt andet med anerkendende øjne på Susan Sarandon, med ærgrelse på Vice og med begejstring på den grønlandske kunstner Inuuteq Storch

Anne Ryom Jørgensen

Kultur
19. maj 2023

Susan Sarandon ved, hvad der er vigtigt

Jeg ville ønske, at hver gang jeg åbnede mit fjernsyn, var der en ny film med Susan Sarandon. Men det gider hun da ikke mere. Hollywoods cooleste kvinde bruger i stedet sin tid på at protestere mod uretfærdigheden, når hun støder på den, og det er ikke så sjældent. For eksempel skal man bare gå på restaurant i New York.

Mandag i denne uge blev den 76-årige skuespiller arresteret og lagt i håndjern under en protest mod de elendige forhold i restaurationsbranchen. One Fair Wage hedder kampagnen, der kræver, at ansatte i servicebranchen ikke længere skal leve af deres drikkepenge, men derimod modtage en minimumløn. Som Sarandon sagde i en tale under demonstrationen »De er meget, meget vigtige og skal behandles med værdighed. Ikke kun for deres hårde fysiske arbejde, men også for deres forståelse og tålmodighed.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her